Home / Tips / Recepten / Zuurkoolschotel met kaas [vegetarisch recept]

Zuurkoolschotel met kaas [vegetarisch recept]

Mijn man eet vlees en ik niet. Meestal maken we ‘gewoon’ zuurkoolstamppot met voor mij een vleesvervanger en voor hem worst, maar sinds we dit recept uitgeprobeerd hebben, eten we graag allebei hetzelfde: zuurkoolschotel met kaas!

Nodig
Gare rijst
1 ui
Olijfolie
Teentje knoflook
1 rode paprika
Klein blikje tomatenpuree
150 gram leidse kaas
150 gram belegen kaas
500 gram zuurkool
1 appel
Klein blikje ananas
4 eetlepels rozijnen
Zure room paprikapoeder.

Bereiding
Fruit de ui en knoflook.
De blokjes paprika en tomatenpuree toevoegen.
De zuurkool er bij doen en met de vork los maken.
Blokjes appel, rozijnen en ananas er bij doen .
Mocht het te droog zijn, dan kan dit aangevuld worden met ananassap.

Leg onderin een ovenschaal een laag zuurkoolmengsel.
Daarop leidse kaas, en de helft van de rijst.
Weer zuurkool en de belegen kaas en de rijst.
Doe wat paprikapoeder door de losgekoppeld zure room.
Leg dit op de rijst en met een lepel glad strijken.

Leg een deksel op,de schotel, of aluminiumfolie.
In de oven op 200° zo,n 45 minuten. Na 15 minuten het deksel of de folie verwijderen.

Eet smakelijk!

Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>

About Adrie Frijters

Behalve Trotse Moeders ben ik ook de Trotse oma van zeven prachtige kleinkinderen. Op Trotse Moeders zal ik regelmatig recepten plaatsen. Zelf eet ik geen vlees, maar mijn man wel, dus er komen recepten met èn zonder vlees, wel altijd gezond en lekker!

Check Also

Asperge-zalmpakketjes met kruidenboter [recept]

Lente! Tijd voor “het Witte Goud”: asperges. Het is een van de heerlijke streekproducten uit …

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.