Home / Tips / Recepten / Zalm, maar dan anders [recept]

Zalm, maar dan anders [recept]

Dit is een heerlijk gerecht, wat snel klaar is. Het wordt wel lekkerder wanneer de zalm voor het koken al een tijdje in de marinade kan liggen.

Nodig voor 2 personen:
Sojasaus
1 theelepel sesamolie
Beetje honing
2 zalmfilets (ongeveer 150 gram)
150 gr. zilvervliesrijst, of rijst naar keuze.
2 eetlepels geraspte kokos
2dl. kokosmelk
2 dl water
Teentje knoflook, fijnhakken
1 rode ui, in smalle ringen
Winterwortel , in dunne reepjes
1/2 courgette, in dunne reepjes
Paar spinazieblokjes.

Bereiding
Maak een marinade van de honing, sesamolie en sojasaus. Leg de zalm erin, en laat intrekken gedurende 1 nacht, of zolang mogelijk.
Kook de rijst gaar met het water en de kokosmelk. Doe er daarna de geraspte kokos door.
Verhit een koekenpan en bak de zalm, inclusief de marinade, gedurende 6 tot minuten en regelmatig keren.
Ondertussen in een andere koekenpan wat olie verwarmen en doe hierin de groenten en wok ze een paar minuten. Doe op het laatst de spinazie en nog een scheutje sojasaus erbij.

Leg de zalm op een bord, groenten erop of ernaast en de rijst erbij.

Eet zeeeeer smakelijk!

Voor meer recepten, klik hier >>>>

About Adrie Frijters

Behalve Trotse Moeders ben ik ook de Trotse oma van zeven prachtige kleinkinderen. Op Trotse Moeders zal ik regelmatig recepten plaatsen. Zelf eet ik geen vlees, maar mijn man wel, dus er komen recepten met èn zonder vlees, wel altijd gezond en lekker!

Check Also

Spaghetti Bolognese, maar dan anders [recept]

Spaghetti Bolognese is een klassieker. Door zelf te variëren kun je er je eigen draai …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten