Home / Recensies / Boeken / Boeken - 10+ / De Waanzinnige Boomhut van 78 verdiepingen [recensie]

De Waanzinnige Boomhut van 78 verdiepingen [recensie]

Kom op bezoek bij Andy en Terry in hun waanzinnige nieuwe boomhut van 78 verdiepingen! Ze hebben er 13 verdiepingen bijgebouwd, waaronder een carwash, een combineermachine, een krabbelatorium, een stadion voor ALLE SOORTEN BALSPORTEN, Andyland, Terryland, een zwaar beveiligde aardappelchipsopslagruimte en een openluchtbioscoop. Dus waar wacht je op? Kom naar boven! En vind je de koe op elke pagina? Boordevol knotsgekke illustraties van de eerste tot de achtenzeventigste verdieping.

Recensie
Wat een heerlijke boekenreeks is de serie over De Waanzinnige Boomhut van Andy Griffiths en Terry Denton. Al mijn kinderen zijn er dol op en de boeken worden door mijn jongste zoon zelfs meerdere malen gelezen. Daarom mocht hij zelf de doos openmaken waar het allernieuwste deel in zat: deel 6. Ook goed voor kinderen om de tafel van 13 mee te leren ­čśë De Boomhut heeft nu dus 6 x 13 (=78) verdiepingen. Wil je weten hoe de reactie was van mijn jongste zoon toen hij het deel 6 uit de doos haalde? Kijk dan naar onderstaande video!

Tja, is een uitgebreide recensie nog nodig? Ja? Nou vooruit: De Waanzinnige Boomhut van 78 verdiepingen is diezelfde middag nog uitgelezen door mijn jongste. Hij liet er zijn poffertjes voor koud worden en zat regelmatig hardop te lachen. Inmiddels is mijn oudste het boek aan het lezen en ook hij zit regelmatig te grinneken. Heerlijk om te zien.

Af en toe word ik er bij geroepen om mee te kijken naar een tekening. En die zijn inderdaad geweldig. Wat een humor zeg, ik kan helemaal begrijpen dat kinderen, ook kinderen die normaal gesproken niet graag lezen, dol zijn op de “Waanzinnige Boomhut” boeken.

 

De boeken, en ook dit zesde deel, zijn lekker dik, maar omdat het een graphic novel is, vliegt je kind er toch doorheen. De teksten, die ook erg leuk zijn en prima vertaald door Edward van de Vendel, worden aangevuld met tekeningen, soms wel twee pagina’s groot, waardoor het verhaal op een toegankelijke manier verteld wordt.

Overigens…. in dit deel staat op iedere pagina een koe afgebeeld. Het is soms even zoeken, maar ze is er echt! Mijn jongste zoon heeft daarom al aangekondigd het boek meteen te herlezen wanneer zijn broer en zus het uit hebben en dan gaat hij ook “koeien zoeken”.

 

De boeken over De Waanzinnige Boomhut zijn los van elkaar te lezen, maar er is geen enkel bezwaar om ze allemaal in huis te halen! Ze zijn stuk voor stuk enorm leuk. Laat de Boomhut maar doorgroeien, ik ga voor 13.000 verdiepingen!

De Waanzinnige Boomhut van 78 verdiepingen – Andy Griffiths & Terry Denton
Hardcover, 384 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Hieronder alle tot nu toe verschenen delen van “De Waanzinnige Boomhut”:

Voor recensies van eerdere delen, klik hier >>>>

 

Schrijfstijl
Illustraties
Leesplezier

Geweldig

Weer een geweldig boek in een fantastische reeks.

User Rating: No Ratings Yet !

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, getrouwd met Dick en uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 14 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 11 jaar.

Check Also

Julius Zebra 3: Ellende met de Egyptenaren

Ik vind het genre Graphic Novel echt een prima genre. Het staat vrijwel altijd garant …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten