Home / Recensies / Boeken / Boeken - 6+ / Prentenboek ‘Ergens’ van De Vier Windstreken [recensie]

Prentenboek ‘Ergens’ van De Vier Windstreken [recensie]

Eva heeft besloten om weg te gaan naar Nergens. Als je iets kwijtraakt is het immers ook Nergens, maar… is dat echt wel nergens of misschien toch Ergens? Ergens is een ontzettend mooi, filosofisch en ja, zelfs ontroerend verhaal over een meisje, die op zoek is naar Nergens. Een prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar, geschreven door Judith Kunkeler, met tekeningen van Esther Leeuwrik.

collage3c

Als prentenboeken bij uitgeverij De Vier Windstreken vandaan komen ben je er eigenlijk sowieso verzekerd van dat het mooie boeken, fijne verhalen zijn en de boeken schitterende illustraties hebben. Het prentenboek ‘Ergens’ voldoet eveneens ook precies aan deze verwachting.

Stuk voor stuk zijn de illustraties ongelooflijk mooi. Ik zou ze zo als poster willen bestellen en op de kinderkamer op kunnen hangen. Fijne lijntjes, neutrale kleuren, mooie diversiteit in aanwezigheid van details. Door het laatste, zie je soms plots iets in de illustratie, dat je op het eerste oog nog niet zag. Dromerig, fantasievol….

collage2c

De teksten verschillen qua hoeveelheid sterk per bladzijde. Van een klein aantal regeltjes tot een flink verhaal op pagina. Uiteindelijk is het ook best een lang verhaal waar de kinderen naar moeten luisteren. Maar, zelfs de jongste van 5 jaar bleef geboeid van het begin tot aan het eind. De oudste van 9 jaar, waarvan ik dacht dat dit boek te kinderachtig zou zijn, werd aangezet tot filosofische vragen en beleefde het verhaal heel anders dan z’n jongere zusjes. Prachtig als een verhaal dit kan bereiken!

collage4c

En wat is het aandoenlijk en zelfs bijna een ‘slikmomentje’ waardig, als je leest dat én hoe het bewuste meisje zelfstandig  op zoek gaat naar Nergens. De laatste bushalte, de rode pijltjes voorbij, via een vriendelijke Opa naar een plaatsje dat dáár is en dus ergens en niet nergens. Waarom? ‘Omdat niemand een plekje in zijn hart voor me had.’ Zucht…

Voor iedereen is er een plekje. Ergens… Soms is het even zoeken… Naar nergens, als blijkt dat dit Ergens is… Schitterend!

Ergens – Judith Kunkeler
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier >>>>

Verhaal
Illustraties
(Voor)leesplezier

Prachtig

Het verhaal is mooi, ontroerend en zet kinderen aan het denken. De tekeningen zijn echt prachtig.

User Rating: No Ratings Yet !

About Christel Ahles

Trotse moeder van drie lieve, ondeugende, vrolijke kids. Verliefd op chefkok Ferry. Professioneel fotograaf in Alphen aan den Rijn. Werkzaam in het basisonderwijs. Houdt van wandelen, latte macchiato, strand, literaire thrillers en chocola.

Check Also

Het kleurenmonster – emoties inzichtelijk maken voor kinderen [recensie]

Het kleurenmonster is helemaal in de war en voelt van alles door elkaar. Hij is …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten