Shaun het schaap – zomervakantie [recensie]

Shaun mag dan wel een schaap zijn, maar hij is zeker geen kuddedier! Shaun is de leider van een bende gekke schapen, die hem blindelings volgt in allerlei avonturen waardoor de – anders zo rustige – boerderij regelmatig verandert in een beestenboel. De arme herders hond Bitzer loopt steeds achter de feiten aan en doet zijn uiterste best om te voorkomen dat de boer de fratsen van de schapen opmerkt. Ontdek in deze 10 afleveringen van ‘Shaun het Schaap – Zomervakantie’ of hij daarin slaagt!

Op deze dvd staan de volgende afleveringen:
1. De slagbalcompetitie
2. Filmavond
3. Fossielen
4. Het skateboard
5. De piano
6. Het kiekje
7. Een stekelige situatie
8. De deltavlieger
9. Het schaduwspel
10. De stier

Recensie:
Wat hou ik toch van Shaun het schaap!
Dat gezegd hebbende begrijp je misschien ook dat ik enorm genoten heb van het kijken naar deze film. Alle vijf keren. De laatste keer dat ik met de kinderen keek hebben we er een heuse filmavond van gemaakt met lekkers erbij en zelfs kinderchampagne. Dat moet ook eens kunnen vind ik en ik geniet extra van dit soort zeldzame avonden.

shaun-het-schaap_1

Nieuwe filmpjes
Het eerste dat me overigens opvalt is dat de audio in het Engels is en niet omgezet naar het Nederlands. Het is een klein, onbelangrijk, detail, maar wel opvallend aangezien we het gewend zijn om in het Nederlands mee te zingen bij de filmpjes die we op televisie kijken. Overigens is het leuke aan deze dvd dat het voor ons allemaal nieuwe filmpjes waren en dat maakte het extra leuk om te kijken de eerste keer. De titels zijn overigens wel vertaald dus verder is het een Nederlandse dvd.

shaun-het-schaap_3

Beste vrienden
Het tweede filmpje op de dvd is filmavond. Shaun en Bitzer kijken samen naar filmpjes waarin zij en de andere schapen een rol spelen. Uiteraard is dit beeld door de makers aangepast en is het net alsof je echt kijkt naar beelden kijkt van een 8 mm filmprojector. Aan het begin van het filmpje heeft het een hoog schattigheidsgehalte, maar daarna volgt er een ‘gevecht’ tussen Bitzer en Shaun over bloopers van hen beiden. Het lijkt alsof ze ruzie gaan krijgen, maar het filmpje over samenwerken om de biggen te pakken te nemen zorgt ervoor dat het weer rustig wordt en ze weer de beste vrienden zijn.

shaun-het-schaap_4

Kippenwraak
In filmpje vier ziet Shaun een jongen op een skateboard langsrijden en hij bedankt dat hij er ook een wil hebben. Uiteraard is dit niet een gewone kleine skateboard, maar wil hij een grotere en betere. Daardoor breng hij zichzelf in hilarische situaties en we zitten dan ook snel met z’n vieren keihard te lachen op de bank. Vooral het moment dat de kippen hem terugpakken voor het lastigvallen is uitermate lachwekkend.

shaun-het-schaap_5

Out of the box
Ik hou niet alleen van Shaun, maar ik heb ook een zwak voor babyschaap. Ik moet altijd een beetje lachen om breischaap en ik lig niet zelden in een stuip om het schaap met de krulspelden. De personen die dit verzonnen hebben zijn absoluut ‘out-of-the-box-denkers’ en ik hou daarvan. In filmpje negen is dat duidelijk te merken. Babyschaap wordt door Shaun vermaakt doordat hij schaduwen maakt op de wande van de stal.

shaun-het-schaap_7

Al snel doet Bitzer ook mee en wordt er besloten een animatie avond te organiseren. Niet alleen maken Shaun en Bitzer allerlei voorwerpen om een show mee te geven, maar is er ook een schaap dat kaartjes verkoopt en wordt het ineens iets groots om babyschaap tevreden te houden. Daar kunnen wij met z’n alles heerlijk van genieten.

shaun-het-schaap_6

Creatief met botten
Het aller grappigste filmpje vind ik wel filmpje drie, fossielen. Shaun en Bitzer graven een gat in de tuin en vinden een bot in de tuin en naarmate ze verder graven komen er steeds meer botten tevoorschijn. Het is al vrij snel duidelijk dat dit de fossielen zijn van een dinosaurus, maar dat weten Bitzer en Shaun dan nog niet.

shaun-het-schaap_9 shaun-het-schaap_10

Ze gooien de botten over de schutting en terwijl zij verder graven maken de andere schapen allerlei objecten van de andere botten, tot grote hilariteit van mijn kinderen, waaronder de Eiffeltoren, die volgens zoonlief in Londen in staat in plaat van in Parijs, dat je het even weet.

shaun-het-schaap_11 shaun-het-schaap_12

Deze dvd is al een paar keer door ons bekeken en ik verwacht hem de komende tijd nog wel vaker te zien. Het leuke aan deze filmpjes is dat je steeds weer iets anders ontdekt in de scenes waardoor hij elke keer weer grappig.

Shaun het schaap – zomervakantie
DVD, 10 afleveringen, 70 minuten, Lumière
Bestel deze dvd hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

SCOOB! Een kwispelend avontuur

SCOOB! is het eerste volledig geanimeerde Scooby-Doo-avontuur voor de bioscoop. Deze animatiefilm is vanaf donderdag …