Home / Tips / Recepten / Venkel in de oven + bijgerechten [recepten]

Venkel in de oven + bijgerechten [recepten]

Misschien lijkt het alsof dit een bewerkelijk recept is, maar het tegendeel is waar. Met vrij weinig inspanning zet je een verrukkelijke maaltijd op tafel!

venkel-in-de-oven-recept-copyright-trotse-moeders-1Nodig voor 2 personen:
2 venkelknollen
zout, peper,dille, tijm
geraspte (30+) kaas
kookroom.

Bereiding:
Snijd de gewassen venkelknollen in stukken en kook ze ongeveer 10 minuten.
Even uit laten lekken.
Doe wat olie in een ovenschaal, leg de venkel erin en meng dit met de ingrediënten, en doe als laatste de kookroom erover.

Bak dit 15 tot 20 minuten goudbruin.

Serveer daarbij eventueel uien uit de oven:

Nodig:
3 rode uien
beetje olijfolie
tijm, dille, rozemarijn
rode wijnazijn

Bereiding:
Snijd de geschilde uien in stukken.
Meng dit met de kruiden.
Pak dit in aluminiumfolie in en leg dit 30 minuten in de oven.

venkel-in-de-oven-recept-copyright-trotse-moeders-2
Serveer daarbij eventueel ook aardappelen uit de oven:

Nodig:
aardappelen
knoflook
laurierblad
basilicum, tijm

Bereiding:
Snijd de geschilde aardappels in stukken en kook ze ongeveer 15 minuten.
Meng dit met knoflook, basilicum, laurierblad, tijm.
Zet dit 40 minuten in de oven.

Het gemak zit hem hierin: je kunt alles voorbereiden en het kan gezamenlijk in de oven. En … de combinatie van deze drie gerechten is heerlijk!

Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>

About Adrie Frijters

Behalve Trotse Moeders ben ik ook de Trotse oma van zeven prachtige kleinkinderen. Op Trotse Moeders zal ik regelmatig recepten plaatsen. Zelf eet ik geen vlees, maar mijn man wel, dus er komen recepten met èn zonder vlees, wel altijd gezond en lekker!

Check Also

Brits bakboek

Hoewel in Huize Trotse Moeders bakken meestal gedaan wordt door mijn 12-jarige dochter, vind ik …