V-Tech Toet Toet auto’s 2-in-1 Race Circuit [recensie]

Toet Toet! Het is tijd om te racen! En dat is iets wat mijn kinderen graag doen. Dus toen wij de doos van de V-Tech Toet Toet auto’s 2-in-1 Race Circuit binnen kregen, raakten ze al direct enthousiast. We hadden al een paar losse Toet Toet auto’s in huis en ook hadden we het stoplicht al. Het leuke van deze serie is dat alle losse onderdelen op elkaar passen als een soort puzzelstukjes. Dus als je al een stuk baan hebt, dan past deze weer op de andere sets. Zo maak je een steeds grotere baan, met hele leuke onderdelen. Kijk hieronder maar naar de video over hoe dit werkt:

Het Race Circuit heeft felle, aantrekkelijke kleuren. De set bestaat uit een groot stuk, waar je de losse stukken baan op vast klikt. In het grote stuk zit ook de elektronica verwerkt. Het race circuit bevat een aan en uit knop (en een middelstandje, waardoor het geluid niet te hard klinkt). Het in elkaar zetten van de set gaat vrij soepel. Er zijn een aantal kleine onderdelen bijgevoegd, waaronder de start en finish. Deze kun je goed vastklikken en zitten daarmee stevig vast. Alleen het groene verkeersbord ligt los op de set, waardoor je deze snel kunt kwijtraken. Alle onderdelen zijn groot en bevatten geen kleine onderdelen. Daardoor zijn ze, naar mijn mening, niet gevaarlijk voor kleine kinderen. De aangegeven leeftijdsgrens is daardoor zeker van toepassing.

VTech-Toet-Toet-Autos-2-in-1-Racecircuit-1

Het Race Circuit bevat een stand waarin onderdelen worden benoemd wanneer je ze aanraakt en een stand die muziek en liedjes afspeelt tijdens het spelen. De liedjes zijn onder ander melodietjes van bekende kinderliedjes. Het Race Circuit kent twee variaties. Je kunt hem rond bouwen, zodat de auto’s letterlijk een rondje rijden. Ook is het mogelijk om een rechte variant te bouwen. Hierbij worden de auto’s als het ware gelanceerd. Het lanceren is natuurlijk het leukste (voor de kinderen) maar mijn ervaring is dat je daar wel voldoende ruimte voor nodig hebt.

VTech-Toet-Toet-Autos-2-in-1-Racecircuit-2-580x377

De set bevat twee autootjes, die geen geluid maken. Alle geluidjes en elektronica zitten dus in het Race Circuit zelf. Het Circuit herkent de bijgeleverde auto’s en ook alle andere, los verkrijgbare, autootjes. Op deze manier kan je dus een enorme baan aanleggen, met alle verkrijgbare sets en autootjes.

Maar hoe werkt het? Heel eenvoudig! Je zet de autootjes in de racebaan en trekt vervolgens aan de hendel (vlag). De autootjes schieten nu ‘los’ en maken een mooie race of worden gelanceerd. Omdat alles onderdelen grof zijn, kunnen kleine kinderhandjes prima zelf aan de slag. Ook hier geldt weer dat de aangegeven leeftijd voor dit product overeenkomt.

toet-toet-vtecht-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Mijn mening in het kort: De V-Tech Toet Toet Race Circuit is een leuke racebaan voor de allerkleinste (1 jaar tot 3 jaar). De onderdelen zijn niet te klein, waardoor ze juist voor de kleine kinderhandjes geschikt zijn. Kinderen herkennen de liedjes en leren nieuwe woorden. Ook de allerkleinsten (1 jaar) kunnen, na een korte uitleg, zelf aan de slag. Door het intelligente elektronica systeem, kunnen meerdere sets op elkaar worden aangesloten, wat het de mogelijkheid geeft om te variëren. Wat is nadelig vond is vooral het feit dat het product al met al nogal veel herrie maakt. Het geluid is vrij hard (hoewel er een tussenstand is toegevoegd) en ook de handeling om de auto’s te laten lanceren geeft nogal wat herrie. Daarnaast vereist de rechte variant enige begeleiding, omdat de auto’s nogal eens ver weg schieten (en daarmee tegen meubels aan kunnen stoten).

 

About Marjolein Mantelaers

Hoi! Ik ben Marjolein, 29 jaar (oeps! Bijna 30!), moeder van 3 jongens, vorig jaar afgestudeerd als pedagoog en GETROUWD!! Ik werk op oproepbasis in de gehandicaptenzorg en heb veel ervaring met autisme en gedragsproblemen. Ik kies er bewust voor om zoveel mogelijk bij mijn kinderen te zijn nu ze nog jong zijn, maar ik wil daarnaast ook graag onderdeel blijven van de werkende (belangrijke?) wereld. Dilemma! In mijn (spaarzame) vrije tijd craft ik erop los! Daarnaast probeer ik samen met een collega-moeder mijn eigen bedrijf op te zetten.

Check Also

De dashcam is populair! Maar waarom?

In Rusland weten ze inmiddels al niet beter. Het rijden met een dashcam is daar …