Via Ella’s Kitchen kregen we onderstaand recept toegestuurd. Goed idee om op deze manier al een kant-en-klare bodem te hebben, dan zijn ze ook snel klaar.
Verse basicilum is erg leuk om zelf te laten groeien en daarna te oogsten. Zo leer je je kind dat kruiden niet uit potjes komen!
Nodig voor 4 mini-pizza’s:
4 volkoren pita broodjes of Libanese flatbreads (Turkse winkel)
4 el tomatenpuree, of simpele tomatensaus
125 gram mozzarella
verse basilicum
Topping tips: beleg de mini pizza’s met groenten en restjes. Denk bijvoorbeeld aan paprika,olijven, champignon, courgette, zongedroogde tomaten, ham, gare kip en ga zo maar door.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de pita’s of flatbreads op een bakplaat en bestrijk ze met tomatensaus. Bedek ze met mozzarella en de gekozen toppings.
Bak voor 8-10 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten en goudbruin.
Laat de pizza’s iets afkoelen en snoepen maar!
Voor andere recepten van TrotseMoeders.nl, klik hier >>>>