Werk..werk…en nog eens WERK!!! [persoonlijke blog]

Tegenwoordig is de rolverdeling heel anders dan vroeger (als ik alle verhalen mag geloven van onze ouders). Vroeger bleven namelijk de vrouwen thuis voor het huishouden en de kinderen. Ik kan je vertellen, ik zou GEK worden.

eerste-schooldag-copyright-trotse-moeders-charlotteIk hou zielsveel van mijn meisjes, maar ik vind het ook erg leuk en uitdagend om aan het werk te zijn. Ik weet niet of jullie allemaal weten wat ik doe, ik ben genetisch verpleegkundig en ik zie hele dagen zwangere vrouwen in hun eerste trimester om de NIPT (Niet-Invasieve Prenatale Test) te verrichten. Dit is een bloedtest bij de moeder om te achterhalen of het kindje het Syndroom van Down (o.a.) heeft. In Nederland is deze test nog lastig te krijgen, maar in België is deze wettelijk toegestaan.

Zoals het voor elke werkende moeder jongleren is, is dat voor mij ook. Je bent aan het werk, maar je moet bereikbaar zijn voor de crèche voor als er een koorts krijgt en dus opgehaald moet worden. Daarnaast is Josefien naar groep 1 gegaan van de basisschool., wederom een hele verandering in brengen/halen-tijden.

Voordat ik op mijn werk aankom, heb ik voor mijn gevoel al een hele werkdag achter de rug… Zo eerst maar eens een kopje thee om even bij te komen… O, wacht dat gaat niet, want je moet natuurlijk wel goed presteren om je werk, collegiaal zijn, inzet tonen, enz…

Daarnaast is er ook nog zoiets als je sociale leven, je familie, sporten (puf) en om niet te vergeten dat huishouden wat heel de dag stil heeft gelegen.. En, dan snappen sommige mannen niet dat je ’s avonds best moe bent als je eindelijk in je bed ligt.

Ik snap dat WEL en wil dat bij deze voor iedere TROTSE MOEDER benadrukken!!!!! We zijn TOPPERS!!! (ook al zeg ik het zelf)

About Charlotte Castenmiller

ccastenmiller@hotmail.com'
ik ben een Trotse Moeder van twee geweldige dochters Josefien (5 jr) en Babette (3 jr). Naast alle zorg die hierbij hoort heb ik ook nog mijn eigen “dingetje”, mijn werk. Ik ben genetisch verpleegkundige en doe nu voornamelijk prenatale zorg, NIPT (Niet Invasieve Prenatale Test). Deze combinatie is heerlijk, maar ook af en toe best veel. Ik wil zowel over mijn werk met zwangere vrouwen als over mijn eigen moederschap bloggen.

Check Also

Ilse Warringa regisseert “Luizenmoeder” – de film

Hebben jullie ook zo genoten van de serie De Luizenmoeder? Een van de personages die …