Jaaaa, we gaan gourmetten! – blog

gourmettenAls ik denk aan gourmetten dan komen automatisch de volgende woorden bij me op: gezelligheid, familie en Kerst. En natuurlijk ook een hoop mooie herinneringen, leuke avonden met mijn eigen ouders en broers en oma. Iedereen die meehelpt in de keuken met alle voorbereidingen, het snijden van de groentes, het maken van de sausjes en het mooi dekken van de tafel.

Ja, ik ben wel een beetje een gourmet-fan. Gewoon lekker kneuterig met z’n allen aan tafel rondom je eigen pannetje en dan lekker lang tafelen, kletsen en vooral buitensporig eten. Want ja, alles is lekker en alles moet een keertje geproefd worden 😉

Wij hebben de mazzel dat we goede eters hebben en vooral de tweeling zijn lekkerbekjes. Ze kunnen echt vol genieten van eten, het aan tafel zitten en het proeven van nieuwe dingen. IMG_20150307_172510

Gewoon fantastisch voor ons om te zien en natuurlijk betekende dit dat er ook een keer met z’n allen gegourmet moest gaan worden. En dat hoefde heus niet perse op een feestdag te zijn, maar gewoon zomaar een keertje tussendoor. Geen speciale reden, geen Kerst of Pasen, maar gewoon omdat het kan en we er zin in hebben.

Eerst gingen we met het hele gezin naar de supermarkt. Karretje volgeladen met kinderen en later met allemaal lekkernijen, vlees, paprika, sausjes, stokbrood, noem het maar op! De kinderen mochten allemaal zelf iets uitkiezen en in het karretje doen. gourmetten familie

Dat duurde toch wel weer langer dan we in ons hoofd hadden dus thuis was het nog flink doorgaan om alles klaar te hebben. Stokbroodje snijden, paprika en champignons in bakjes, sausjes op tafel……mmmm Ja, aan tafel allemaal.

Nu al mam, ik zit net zo’n leuk filmpje te kijken”, roept Xavi. “Neehee roept Yuna, ik wille niet” en Quint trekt een pruillip en heeft nergens zin in. Oké jongens dit is leuk, dit is gezellig, dit is gourmetten!!

Dennis en ik doen ons uiterste best om de kinderen vrolijk, lachend en enthousiast aan tafel te krijgen. Eventjes wil ik de moed opgeven maar dan opeens valt het kwartje bij de drie dwarsliggers.

Oh, dit is gourmetten, dit is lekker eten, zoveel je wilt, alles wat je maar wilt kiezen. En ik mag ook met m’n handjes eten en gek doen met papa en mama. Er zitten uiteindelijk vijf hele blije, vrolijke mensen aan de eettafel. Yes, het gourmetvirus is overgeslagen naar de volgende generatie!

gezin gourmetten

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Een dagje weg met de familie: zo hak je de knoop door

Eindelijk hebben jullie een datum geprikt waarop de hele familie een dag vrij heeft en …