Home / Actie / Gratis / Reclaim je persoonlijke foto’s op Facebook voor meer privacy

Reclaim je persoonlijke foto’s op Facebook voor meer privacy

Screenshot 2015-01-05 at 10.40.48Vorige week plaatsen we al een interview met Sipke Jan Bousema over privacy, op de website van TrotseVaders.nl. Hij sprak daarin over de nieuwe algemene voorwaarden van Facebook die per 01 februari 2015 ingaan.

Citaat van Sipke Jan uit het interview: “Wat ik bizar vind is dat ik privé foto’s plaats op Social Media zoals Facebook en dat Facebook daar zonder mijn expliciete toestemming gebruik van mag maken, gewoon omdat ik ze op Facebook heb gezet.

Gelukkig is er een gratis app die het mogelijk maakt om je foto’s minder aantrekkelijk te maken voor gebruik door anderen zonder jouw toestemming. Deze app heet ReClaim en is bedacht en ontwikkeld door Sipke Jan Bousema, Marieke Slinkert en Willem van Leunen.

Via deze app kun je je eigen foto’s op Facebook “reclaimen”. Dat kun je zien als ‘watermerken’. Onderstaande foto’s heb ik via Reclaim minder aantrekkelijk gemaakt voor anderen om in bijvoorbeeld commercials te gebruiken. Er zit een tekst over de hele foto. De foto’s zelf zijn er niet minder mooi door geworden (vind ik).

Screenshot 2015-01-06 at 20.43.04

Deze App zit nog in de Beta-versie omdat de makers met de feedback van de eerste gebruikers de App nog verder aan het verbeteren zijn. Hij blijft gratis, ook wanneer hij ‘klaar’ is. Willem van Leunen legt in onderstaande video duidelijk uit hoe je nu al zelf aan de slag kunt met de gratis App Reclaim.

Zoals Willem van Leunen zelf zegt: ga er gewoon eens mee aan de slag. Het is niet moeilijk en wanneer je je foto’s op deze manier aanpast, zullen ze minder snel door Facebook gebruikt gaan worden. Je moet er toch niet aan denken dat jouw Trotse foto van je kind met zijn/haar eerste zwemdiploma opduikt in een advertentie voor badkleding…..

Klik hier voor de website van Reclaim >>>>

Lees hier het hele interview met Sipke Jan Bousema >>>>

sj-reclaim-trotse-moeders

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, getrouwd met Dick en uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 14 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 11 jaar.

Check Also

2017

2017… Het is zover, een nieuw jaar is aangebroken. Een jaar waarin veel mensen voor …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten