UV-beschermende kleding van Imaginarium voor je kind(eren)

De meeste mensen zijn dol op de zon. Lekker naar buiten, de warmte voelen, een mooi kleurtje krijgen. Ook kinderen zijn graag buiten en wanneer de zon schijnt is een deur snel open gezet, een zandbak geopend of een badje gevuld en kan het buitenspelen beginnen!

Screenshot 2014-08-27 at 11.06.36De zon geeft energie, een kwartier zonlicht zorgt ervoor dat we een Vitamine D aanmaken die we onvoldoende via onze voeding binnen kunnen krijgen. Maar de zon kan ook gevaarlijk zijn. Je kunt er van “verbranden” wanneer je huid onvoldoende beschermd is tegen de schadelijke stralen die van de zon afkomt.

Die stralen noemen we UV straling, Ultra-Violette straling. Dat is licht wat mensen niet kunnen zien (sommige dieren wel) en wat goede eigenschappen heeft (zoals het opwekken van de productie van Vitamine D3), maar wat op een onbeschermde huid ook schade kan geven. Zeker baby’s en kinderen, die nog geen bescherming hebben aangemaakt tegen deze UV-straling, kunnen verbranden en onbeschermde blootstelling aan UV straling kan (op termijn) de oorzaak zijn van huiskanker. Insmeren dus! Gebruik producten die voldoende beschermen en zorg ervoor dat je op tijd opnieuw insmeert.

Je kinderen op het heetst van de dag in de schaduw houden en hun lijfjes zo goed mogelijk bedekken met shirts is ook verstandig.  Voor baby’tjes geldt dat hun hoofdjes ook bedekt zouden moeten zijn met hoedjes, omdat hun haartjes vaak nog dun zijn waardoor de zonnestralen ook de hoofdhuid snel kunnen bereiken.

Overgewaaid uit landen als Nieuw-Zeeland en Australië is er nu steeds meer UV-beschermende kleding op de markt. Zoals bijvoorbeeld deze outfit van Imaginarium. Behalve dat het er leuk uitziet, beschermt het je kleintje tegen de schade die UV straling kan aanrichten. Met het pakje kan je kind heerlijk in en uit het water, in en uit de zon spelen. Wanneer je hem/haar goed hebt ingesmeerd en deze leuke outfit van Imaginarium aantrekt, kun je onbezorgd genieten van zomerweer en van het spel van je kind.

Het pakje droogt erg snel, dus wanneer je kindje uit het badje komt, is het -zeker met lekker weer- snel droog, zodat zand uit de zandbak of van het strand niet lang blijft plakken. Wil je je kindje even goed drogen, of even laten opwarmen, is de bijpassende bad-cape een ideale oplossing. Hij ziet er leuk uit, is zacht en absorbeert water prima, waardoor je kleintje snel weer droog en opgewarmd verder kan spelen.

Screenshot 2014-08-27 at 11.07.33

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 16 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 13 jaar.

Check Also

Dermatoloog Leenarts: de waarheid over after-sun

Nee, je blijft echt niet langer bruin. En nee, in de zon zitten is nog …