Home / Recensies / Film, TV & Muziek / Planes nu op Blu-Ray en DVD

Planes nu op Blu-Ray en DVD

planes-dustyIn de avontuurlijke en komische animatiefilm “Planes” moet Dusty, een sproeivliegtuigje met een groot hart, zijn moed bijeenrapen om zijn droom als hoogvliegende luchtracer te verwezenlijken.

Recensie

Veel kinderen kennen de film “Cars”, een animatiefilm van Disney waarin een hele wereld creëerde waarin auto’s de hoofdrol speelden. Later werd er een vervolg gemaakt: Cars 2 en nu is er een film met als ondertitel: “from above the world of Cars”, van boven de wereld van Cars. En wat zit er dan boven die wereld van Cars: vliegtuigen!

Screenshot 2014-02-28 at 09.27.35Planes is een verrassende film. Op zich is het niet nieuw meer, na Cars, om voertuigen, in dit geval allerlei soorten vliegtuigen te zien en horen praten, maar het verrassende zit hem in het verhaal. Dusty is een sproeivliegtuigje met de ambitie om mee te doen aan een race rond de wereld. Daarbij heeft hij ook nog eens hoogtevrees. Ingrediënten genoeg voor een voorspelbare film, met een voorspelbaar verloop, maar de film Planes was af en toe behoorlijk verrassend.

Ik ga hier natuurlijk de wendingen in het verhaal niet verklappen, dit is een film die je lekker zelf moet bekijken. Mijn drie kinderen (meisje van 7, jongens van 7 en bijna 10) vonden het alle drie een leuke film en waren ook verrast door de plotwendingen.

In het eerste deel van de film wist ik niet waarom de film geschikt bevonden was voor kinderen vanaf 6 jaar. Hij is vooral vrolijk en er zit -ook voor volwassenen- veel humor in. Leuk was ook dat hij helemaal los staat van Bliksem McQueen en zijn vrienden maar dat er wel af en toe ‘oude bekende’ opduiken, zoals de ‘koeien/tractors’.

planesNaarmate de film vorderde werd hij echt spannend en waren er ook beelden bij die voor jonge kinderen angstaanjagend kunnen zijn, dus de leeftijdsindicatie is naar mijn mening terecht gezet op 6 jaar en ouder. Mijn kinderen vallen in die leeftijd en zullen, al dan niet samen met mij, de film nog vele malen bekijken!

De film is geproduceerd door Traci Balthazor-Flynn en is te koop op DVD, Blu-Ray, Blu-Ray 3D, VOD en iTunes.
Walt Disney Studio, 92 minuten
Bestel de film Planes hier >>>>

Wil je kans maken op een gratis DVD/Blu-Ray van de Disney film “Planes”? Doe dan mee met onze winactie <klik hier>. Meedoen kan tot eind maart 2014.

 

 

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 15 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 12 jaar.

Check Also

Frozen 2 belooft spannend te worden, kijk maar mee naar de nieuwe trailer!

Waar Frozen een van de meest populaire Disney films aller tijden is, belooft Frozen 2 …