Home / Nieuws / Euthanasie voor kinderen wettelijk toegestaan in België

Euthanasie voor kinderen wettelijk toegestaan in België

belgieMet 86 stemmen voor, 44 stemmen tegen en 12 onthoudingen is in België een wet aangenomen die euthanasie voor alle leeftijden mogelijk maakt, dus ook voor kinderen. Hiermee is België het eerste land ter wereld wat geen minimum leeftijdsgrens heeft voor euthanasie (in Nederland ligt deze op 12 jaar). Nederland is die 12 jaar.

Wanneer ‘oordeelbekwame minderjarigen’ (of de kinderen oordeelbekwaam zijn, moet door een psychiater of psycholoog worden vastgesteld) in een medisch uitzichtloze situatie zitten, ondraaglijk lijden en wanneer verwacht wordt dat ze binnen afzienbare tijd sterven is euthanasie ook voor (jonge) kinderen mogelijk in België. Ouders (of voogden) moeten wel instemmen met het verzoek tot euthanasie.

 

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 15 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 12 jaar.

Check Also

Waarom trampolinespringen gezond voor je is

Voor veel kinderen is het een droom om een trampoline in de tuin te hebben. …