Home / Boeken / Heks Deeprie

Heks Deeprie

heks-deeprieEen nieuw verhaal over de heksen Miezamplie, Deeprie, Marjol en Teekla. In dit verhaal spelen de venijnige Deeprie en haar puppy de hoofdrol. Deeprie beseft pas hoeveel ze van haar  hondje houdt, wanneer het dier ontvoerd wordt. De zoektocht naar de puppy brengt heel wat problemen met zich mee, die de heksen samen moeten oplossen. Als ze toveren in het mensenland, loopt alles pas echt in het honderd.

Recensie
Heks Deeprie weet alles beter, en is een verschrikkelijke bemoeial. De andere heksen hebben er genoeg van en hebben een idee. Als heks Deeprie nu een puppy krijgt zal ze daar al haar tijd en energie in moeten steken en zullen de andere heksen minder last van hebben. Maar dat blijkt toch niet zo te zijn. Deeprie vind het helemaal niet leuk om de puppy te krijgen en vind het alleen maar erg lastig. De puppy, die ze Pineute noemt, is nog niet zindelijk en blaft veel. En Deeprie begrijpt Pineute niet. Als heks Deeprie Pineute met een toverspreuk laat praten, schieten de twee veel beter met elkaar op. Heks Teekla wil dat Deeprie met Pineute naar de hondenschool gaat. Maar als Deeprie weer naar een les gaat word de pratende hond Pineute ontvoerd. Deeprie vind dit verschrikkelijk en mist Pineute ontzettend.
Miezamplie en Alois willen graag naar het circus, maar willen Deeprie niet mee hebben. Maar Deeprie laat zich niet tegen houden en gaat er alleen achter aan, naar de mensen wereld. Als ze de piste in komt hoort ze de stem van de circusdirecteur, maar ze weet niet meer waarvan. Even later weet ze het weer. Dat is de man die Pineute heeft ontvoerd. Maar waar is Pineute? Miezamplie en Alois helpen Deeprie zoeken en vinden hem in een woonwagen achter in de kast in een kooi met een muilkorf om. Voor straf heeft heks Deeprie de circusdirecteur laten blaffen. En dat laat heks Deeprie ook nog wel even zo.

Heks Deeprie vind ik een erg leuk boek. Onze dochter zit in groep 5 en voor haar is het leuk om te lezen. Het leest makkelijk weg. Achter op het boek staat vanaf 8 jaar, dit klopt dus ook wel. Wel vind mijn dochter, en ik zelf ook, de heksen namen in het begin erg moeilijk te lezen. Op den duur weet je ze wel en dan lukt het ook wel. Op die moeilijke namen na staat er verder weinig moeilijke woorden in. Het boek heeft 197 bladzijden dus mijn dochter was nog wel even bezig voor het boek uit was. In de winkel kost het boek €16,95. Persoonlijk vind ik dat daar wel een paar euro van af kan.

Heks Deeprie – Patricia David, Kristina Ruell
Leesboek, hardcover, 197 pagina’s, De eenhoorn
Bestel dit boek hier>>

About Grietje Ekkelenkamp

Ik ben Grietje Ekkelenkamp en woon in Gramsbergen. Ik ben 30 jaar oud en heb 3 kinderen. Een dochter van 7, Rianne. Een zoon van 6, Evan. En een dochter van 4 jaar oud, Alice. Toen Alice 2 jaar was is bij haar Leukemie geconstateerd. Ze moet 2 jaar chemo-en en die 2 jaar is 23 januari voorbij. En dan hopen we dat de leukemie niet meer terug komt. Voor dat Rianne werd geboren was ik kraamverzorgster, dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Maar voor mijn gevoel was dit niet te combineren met kleine kinderen. Ik hoop dit later wel weer op te pakken. Ik werk nu als verzorgende in de thuiszorg.

Check Also

Het maakbare uur [recensie]

Waar wetenschap en sportieve ambitie samenkomen. Het verbreken van het werelduurrecord is een prestigieuze prestatie …