Koning Koen en de Draak

Koning Koen gaat drakenvechten. Joris zegt: “Dan ga ik mee.” “Ik wil ook!” roept kleine Casper. “Vechten kan ik wel voor twee!”.

Koen, Joris en Casper gaan op avontuur. Ze bouwen een fort van dozen, stenen en hout en maken een heuse troon. En wanneer het fort klaar is gaan ze op drakenjacht, want het zijn echte ridders! Maar dan is het bedtijd en zit Koning Koen alleen op zijn troon. En alleen is toch wel eng! Maar gelukkig komen daar papa en mama.

Koning Koen en de Draak is een mooi, rijk geïllustreerd boek. Het is een lief verhaaltje over stoere, kleine jongens die op avontuur gaan en met veel fantasie verhalen verzinnen. Het taalgebruik is prima voor peuters en kleuters en de zinnen zijn niet te lang. De drie hoofdpersonen van het boek hebben de leeftijd van 1 jaar tot ongeveer 4 jaar. Veel kinderen zullen zich dus in het verhaal herkennen.

Wanneer de jongens gaan draken vechten, worden de plaatjes in het boek echter wel wat eng. Mijn zoons van 1 jaar en 3 jaar vonden het tekeningen van draken en monsters niet zo leuk. Daarom hebben wij ervoor gekozen om het boek niet voor het slapen te lezen. Kinderen in deze leeftijd hebben nogal een grote fantasie en verwerken wat ze overdag zien in hun slaap. Het zou vervelend zijn als ze niet kunnen slapen van het lezen van een verhaaltje voor het slapen.

Verder zijn de prenten van het prentenboek zijn wel erg mooi en kleurrijk. Ze zijn duidelijk en nemen bijna de hele pagina in beslag. Al met al is het een mooi, lief boek met prachtige illustraties en een stoer verhaal. Wanneer je kind niet al te bang is aangelegd, kun je het ook prima voor het slapengaan lezen!

Het boek is een uitgave van uitgeverij De Vier Windstreken en is geschreven door Helen Oxenbury en Peter Bently.

Je kunt het boek hier bestellen, voor 14,95 Euro.

About Marjolein Mantelaers

Hoi! Ik ben Marjolein, 29 jaar (oeps! Bijna 30!), moeder van 3 jongens, vorig jaar afgestudeerd als pedagoog en GETROUWD!! Ik werk op oproepbasis in de gehandicaptenzorg en heb veel ervaring met autisme en gedragsproblemen. Ik kies er bewust voor om zoveel mogelijk bij mijn kinderen te zijn nu ze nog jong zijn, maar ik wil daarnaast ook graag onderdeel blijven van de werkende (belangrijke?) wereld. Dilemma! In mijn (spaarzame) vrije tijd craft ik erop los! Daarnaast probeer ik samen met een collega-moeder mijn eigen bedrijf op te zetten.

Check Also

nijntjes voorleesfeest: speciale verzamelbundel voor 65 jaar nijntje

Eindeloos heb ik de boekjes van nijntje voorgelezen aan mijn kinderen. Nijntje aan zee, nijntje …