Jack in het regenwoud

Jack is een gele taxi die in de grote stad heel goed de weg weet. Op een dag staat Jack in de file en begint een beetje te dromen. In zijn droom vliegt Jack naar het regenwoud, waar hij veel dieren ontmoet en waar hij spannende avonturen beleeft. Jack ontmoet ook grote gele reuzen die de bomen in het regenwoud moeten weghalen. Dit maakt het regenwoud lelijk en leeg, maar Jack heeft een idee.

Het boek Jack in het regenwoud is erop gericht om kinderen bewuster te maken van het milieu en dan met name de afname en vernietiging van het regenwoud. Hoewel het natuurlijk een mooi doel is om kinderen op deze manier bewuster te maken, vind ik het onderwerp vrij zwaar voor kinderen. Daarnaast zijn de zinnen en woorden die in het boek gebruikt worden moeilijk. Veel woorden moeten, tijdens het voorlezen, worden uitgelegd.

De prenten van het prentenboek zijn wel erg mooi en kleurrijk. Ze zijn duidelijk en nemen bijna de hele pagina in beslag. Achterin het boek vind je twee pagina’s met uitleg over het regenwoud en over hoe je verstandig om kunt gaan met het milieu.

Ik denk dat het boek oorspronkelijk bedoelt is voor kinderen van een jaar of 3, maar ik zou het zelf eerder voorlezen aan mijn zoon van 7 jaar. Dit met name door de moeilijke woorden en de soms ingewikkelde zinnen.

Het boek is een uitgave van uitgeverij De Vier Windstreken en is geschreven door Marcus Pfister. Het is vertaald uit het Duits.

Je kunt het boek hier bestellen, voor 13,95 Euro.

About Marjolein Mantelaers

Hoi! Ik ben Marjolein, 29 jaar (oeps! Bijna 30!), moeder van 3 jongens, vorig jaar afgestudeerd als pedagoog en GETROUWD!! Ik werk op oproepbasis in de gehandicaptenzorg en heb veel ervaring met autisme en gedragsproblemen. Ik kies er bewust voor om zoveel mogelijk bij mijn kinderen te zijn nu ze nog jong zijn, maar ik wil daarnaast ook graag onderdeel blijven van de werkende (belangrijke?) wereld. Dilemma! In mijn (spaarzame) vrije tijd craft ik erop los! Daarnaast probeer ik samen met een collega-moeder mijn eigen bedrijf op te zetten.

Check Also

Bij ons in het circus

Bij ons in het circus is een vrolijk prentenboek waarin peuters kennismaken met de wereld …