Avatar van Mira, drukke zakenvrouw, moeder van 2 kinderen en zwanger

Druk, druk, druk……met werken aan mezelf!

Ik ben nogal druk de laatste tijd. Nu is het leven met 3 kinderen altijd wel druk moet ik zeggen, maar ik ben anders druk! Want, naast mijn 3 kinderen, ben ik sinds een paar weken een nieuwe studie gestart en ook begonnen met het opstarten van een bedrijf voor mijzelf.

Waarom? Ik hoor het je denken! Tja, waarom… ik wil vooruitgang. Ik wil mijn hersens kraken. Ik wil iets gezegd en gedaan hebben in de wereld. En bovenal heb ik een ziekelijke behoefte om steeds een beetje meer te leren. Dus startte ik een HBO studie die praktische aanvullingen biedt voor mijn afgeronde studie Orthopedagogiek. Universiteit klinkt goed, maar ik vind het praktisch gezien nogal zijn tekortkomingen hebben… Nu heb ik regelmatig dagen waar ik mag oefenen, proberen en proeven  van het werkveld (toegepaste psychologie).

Daarnaast ben ik bezig met een ontzettend inspirerend project, waar ik echt mijn ziel en zaligheid in kan en wil leggen. Het combineert mijn persoonlijke ervaringen met mijn professionele kennis. En mijn studie vult dit alles aan. En wat zo heerlijk is, ik kan mijn werk voorlopig nog vanuit huis doen! Dat biedt perspectief. Mijn man werkt namelijk ruim 50 uur per week en ‘de afspraak’ was dat ik voorlopig voor de kinderen zou zorgen.

Ja, wij doen dus aan de ouderwetse verdeling. Vader is aan het werk en moeder zorgt voor de kinderen en het huishouden. Het kwam zo uit, hij had kans op een betere baan die ons huis en onze boodschappen betaalt. Dat is belangrijk! Zeker in deze tijd. Dus we moesten gaan voor die zekerheid. Ik kon zijn inkomen bij lange na niet bij elkaar krijgen. Dus ik bleef thuis. Ja, ik had een paar dagen kunnen gaan werken. Maar wie zorgt er dan voor mijn kinderen? Drie kinderen laten opvangen, dat is niet goedkoop. In onze omgeving hebben we geen familie wonen. En oppassende opa’s en oma’s is bij ons ook geen optie. Niet werken dus. Dat was de conclusie. Maar die conclusie is aan mij gaan vreten. En als ik iets wilde veranderen, dan moest ik het zelf doen en stappen zetten!

En dat heb ik nu dus gedaan! Ik heb hersens en ik wil ze gebruiken! En hoewel het me allemaal nog geen fluit oplevert (sterker nog: het kost me alleen maar geld!), vind ik het heerlijk dat ik weer bezig ben. Dat ik weer  wat vaker volwassen gesprekken kan voeren, dat ik weer interessante kennis op doe en dat ik het gevoel heb dat er vooruitgang in mijn leven zit! Dus hopelijk heb ik over een jaar of 2 nog een diploma op zak en kan ik zeggen dat ik mijn broek kan ophouden met mijn bedrijf! Dat zou toch heerlijk zijn?

About Marjolein Mantelaers

Hoi! Ik ben Marjolein, 29 jaar (oeps! Bijna 30!), moeder van 3 jongens, vorig jaar afgestudeerd als pedagoog en GETROUWD!! Ik werk op oproepbasis in de gehandicaptenzorg en heb veel ervaring met autisme en gedragsproblemen. Ik kies er bewust voor om zoveel mogelijk bij mijn kinderen te zijn nu ze nog jong zijn, maar ik wil daarnaast ook graag onderdeel blijven van de werkende (belangrijke?) wereld. Dilemma! In mijn (spaarzame) vrije tijd craft ik erop los! Daarnaast probeer ik samen met een collega-moeder mijn eigen bedrijf op te zetten.

Check Also

Robin’s Suikerspin [persoonlijke blog]

Op een dag komt onze dochter Robin van 12 jaar thuis met een idee. Mam, …