Echt handwerk

Voor iedereen is het een verrassing om iets te krijgen wat met de hand gemaakt is. Cadeautjes die met de hand geborduurd of genaaid zijn, vallen altijd in goede aarde! De gever heeft er namelijk echt moeite voor gedaan en er goed over nagedacht waar hij de ander blij mee kan maken.

Recensie
Ik ben fan van handwerken. Hoewel ik weinig tijd heb, probeer ik regelmatig ‘iets te maken’. Naast het maken van dingen, is het ook altijd erg leuk om in boeken en tijdschriften te neuzen om leuke ideetjes op te doen. Ik was daarom erg benieuwd naar dit boek. Het boek ziet er vrolijk uit, met mooie kleuren en goede foto’s.

Echt handwerk geeft tips en ideeën om mensen een persoonlijk cadeau te geven. Deze ideeën zijn ingedeeld in de categorieën: vriendin, geliefde, moeder, dochter en zoon. Er staan een aantal leuke dingen in, maar persoonlijk vind ik niet alles even leuk. Zo wordt er gesproken van ‘elegante polswarmers’, maar zo elegant vind ik ze niet. Natuurlijk is smaak persoonlijk. Het idee van de gepimpte regenlaarzen vind ik ook wat minder. Simpelweg omdat het niet handig is om met regenlaarzen die gepimpt zijn met een stuk stof door de regen te lopen. Toch staan er ook heel veel leuke dingen in. Zoals de ipad-hoes en de tassenhangers met monsters. Voor kinderen vind ik de stiftenrol en het etui erg leuk.

De uitleg is kort en krachtig, maar wel compleet. Ik denk alleen dat het voor onervaren naaisters nog een flinke klus kan zijn om de dingen uit het boek te maken. Er wordt duidelijk uitgegaan van een behoorlijke basiskennis en ervaring. Achter in het boek wordt wel wat uitleg gegeven over materiaal, garen en stof. Maar dit is meer bijzaak dan hoofdzaak. Het lijkt erop dat dit vooral als reminder is opgeschreven. Als je echt nog moet beginnen met het leren naaien en leren omgaan met een naaimachine, dan raad ik dit boek niet aan.

Voor de wat meer gevorderde naaister is Echt handwerk een leuk boekje. De ideeën zijn leuk en voor een ervaren naaister goed te begrijpen en uit te voeren. Het stofgebruik is misschien wat oubollig, maar met wat creativiteit maak je zelf mooie stof en kleurencombinaties waardoor je handgemaakte cadeautje er super hip uitziet. Daarnaast vind je een patronenblad achter in dit boek en een overzicht van het kruissteek alfabet, zodat je de gebruikte patronen en letters gemakkelijk kunt toepassen.

Echt handwerk – Sabine Kortmann
Creatief boek, hardcover, 112 pagina’s, Karakter Uitgevers
Bestel dit boek hier>>

About Marjolein Mantelaers

Hoi! Ik ben Marjolein, 29 jaar (oeps! Bijna 30!), moeder van 3 jongens, vorig jaar afgestudeerd als pedagoog en GETROUWD!! Ik werk op oproepbasis in de gehandicaptenzorg en heb veel ervaring met autisme en gedragsproblemen. Ik kies er bewust voor om zoveel mogelijk bij mijn kinderen te zijn nu ze nog jong zijn, maar ik wil daarnaast ook graag onderdeel blijven van de werkende (belangrijke?) wereld. Dilemma! In mijn (spaarzame) vrije tijd craft ik erop los! Daarnaast probeer ik samen met een collega-moeder mijn eigen bedrijf op te zetten.

Check Also

Bring Home the Fun

Inmiddels is het al bijna ‘gewoon’ aan het worden voor veel mensen. Kinderen die thuis …