Kimmie Cowboy

Slimme Kimmie Cowboy is een dagje aan ‘t kamperen,
als ze plots een boze stem hoort: ‘Ugh! Ik jou scalperen!’
Kimmie kruipt haar tentje uit. ‘Hé, riep daar iemand wat?’
Voor haar staat een indiaan. Hij is op oorlogspad.

Kimmie Cowboy woont alleen in haar huisje op de prairie. Ze moet zich staande zien te houden tussen veedieven, woeste beren, lompe cowboys en boze indianen op oorlogspad. Gelukkig kan ze goed schieten en is ze bereslim!

Recensie
Het boek Kimmie Cowboy is een rijk geïllustreerd boek. Iedere pagina van het boek heeft kleur, wat het heel erg aantrekkelijk maakt om naar te kijken. Het boek is erg leuk voor stoere dametjes die niet zo van prinsessen houden, maar net zo leuk is voor kleine meneertjes. Het boek is verdeeld in vijf korte verhalen, namelijk Veedief, Beer, Indiaan, Rodeo en Bizon jager. De verhaaltjes zijn niet heel lang, maar sommige zinnen zijn soms wel aan de lange kant. Kimmie gebruikt in de verhaaltjes soms wel hele stoere taal en ook worden er soms woorden gebruikt die tijdens het lezen even moeten worden uitgelegd.

De tekst van alle verhaaltjes is op rijm geschreven. Dit maakt het zowel voor de kleinere als voor wat grotere kinderen interessant. Voor kleinere kinderen is rijm namelijk een belangrijke manier om taal te leren. Grotere kinderen kunnen tijdens het voorlezen zelf de rijmwoorden aanvullen, dat is iets wat bij ons altijd een grote hit is!

Kimmie Cowboy – Marjet Huiberts & Noelle Smit
Prentenboek, hardcover, 48 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier>>

About Marjolein Mantelaers

Hoi! Ik ben Marjolein, 29 jaar (oeps! Bijna 30!), moeder van 3 jongens, vorig jaar afgestudeerd als pedagoog en GETROUWD!! Ik werk op oproepbasis in de gehandicaptenzorg en heb veel ervaring met autisme en gedragsproblemen. Ik kies er bewust voor om zoveel mogelijk bij mijn kinderen te zijn nu ze nog jong zijn, maar ik wil daarnaast ook graag onderdeel blijven van de werkende (belangrijke?) wereld. Dilemma! In mijn (spaarzame) vrije tijd craft ik erop los! Daarnaast probeer ik samen met een collega-moeder mijn eigen bedrijf op te zetten.

Check Also

De allerleukste vakantie ooit

Van de cover alleen al word ik vrolijk. Mooie kleuren, lieve tekeningen…. Ik ben benieuwd …