De zeepridder

Ridders stinken. Ze wassen zich niet. Of maar één keer per jaar. De zeepridder wel. Hij is dol op wassen. Vechten kan hij ook goed. Hij is dapper én proper. Nu vraagt de koning zijn hulp. Het land is in gevaar! Een draak houdt zich schuil op de berg. De zeepridder grijpt zijn zwaard en washandje. Hakt hij de draak in de pan?

Recensie
De zeepridder is een ridder die graag fris en schoon is. Na een tijd van hard werken, heeft de zeepridder nu even vrij. Nu kan hij lekker in bad en waagt hij een dansje. Maar dan komt er een brief van de koning! Hij moet direct naar het paleis komen en mag niets zeggen. De koning wil dat de zeepridder een draak verslaat. Maar eigenlijk heeft de zeepridder hier geen zin in, want… Draken zijn vies!

De zeepridder is een heel leuk boek voor kinderen tussen de 7 jaar en 9 jaar. Het boek is perfect voor kinderen die net beginnen te lezen. De zinnen in het boek zijn kort en de bladzijden staan niet te vol met tekst. Daarnaast wordt de tekst afgewisseld met leuke plaatjes die het verhaal kracht bij zetten. Het verhaal is leuk en weer net even anders dan alle andere ridder verhalen.

Een leuk, lief, spannend en soms een beetje een gek verhaal over een ridder die het liefste de hele dag in bad zit. Het is een vriendelijk boek, waardoor het ook prima kan worden voorgelezen aan jongere kinderen. De tekst en opbouw van het verhaal zijn zodanig dat kinderen die net beginnen te lezen, dit boek prima zelf kunnen gaan lezen!

De zeepridder – Kristien In ‘T Ven
Leesboek, hardcover, 96 pagina’s, Lannoo
Bestel dit boek hier>>

About Marjolein Mantelaers

mayo2502@gmail.com'
Hoi! Ik ben Marjolein, 29 jaar (oeps! Bijna 30!), moeder van 3 jongens, vorig jaar afgestudeerd als pedagoog en GETROUWD!! Ik werk op oproepbasis in de gehandicaptenzorg en heb veel ervaring met autisme en gedragsproblemen. Ik kies er bewust voor om zoveel mogelijk bij mijn kinderen te zijn nu ze nog jong zijn, maar ik wil daarnaast ook graag onderdeel blijven van de werkende (belangrijke?) wereld. Dilemma! In mijn (spaarzame) vrije tijd craft ik erop los! Daarnaast probeer ik samen met een collega-moeder mijn eigen bedrijf op te zetten.

Check Also

Slide Quest – spel [recensie]

Slide Quest is een bordspel wat genomineerd is als Speelgoed van het Jaar 2019. En …