Asterix en de Olypische Spelen

De stoere Galliërs moeten het weer eens tegen de onbetrouwbare Romeinen opnemen in deze Asterix & Obelix film. De beeldschone prinses Irina heeft haar hart verloren aan de Galliër Hartstochtelix, maar Caesar’s zoon Brutus heeft zijn oog op haar laten vallen. Prinses Irina rest niets anders dan te verklaren dat ze zal trouwen met de winnaar van de Olympische Spelen. Asterix en Obelix worden uitgekozen om als afgevaardigden van de Galliërs deel te nemen aan de Spelen. Doping is niet toegestaan, dus wordt het gebruik van het beroemde magische toverdrankje verboden. Het duo zal op eigen kracht moeten winnen. Maar lukt dat wel zonder de legendarische toverdrank?

Recensie
We hebben de film gekeken met mijn zonen van 7 jaar en 3 jaar. De jongste zoon haakte halverwege af. Hij kon zich niet zo lang concentreren. Mijn oudste bleef wel geïnteresseerd. We hebben de Nederlands gesproken versie gekeken. Persoonlijk hou ik meer van de Engelse versies van films, maar voor de kinderen is het wel prettig dat de film ook Nederlands gesproken is. De film is geschikt bevonden voor kinderen vanaf 6 jaar, maar kan ook wel door jongere kinderen gekeken worden. De film zit vol met grappen en grollen. Sommige zijn echt grappig, maar er zit ook voldoende onderbroekenlol in de film verwerkt. Voor kinderen is dit echter wel ontzettend leuk! Wat de film zo leuk maakt voor volwassenen, is dat er een diepere laag humor in de film verwerkt wordt. De meeste kinderen zullen deze humor niet direct begrijpen, maar dit is voor volwassenen des te grappiger!

Het verhaal van deze film belooft veel spannende, grappige en soms gênante momenten. Niets is minder waar; de film is hilarisch en de grappen komen om de haverklap voorbij. De film zit goed in elkaar, is grappig voor jong en oud en kent zowel in het origineel als bij de Nederlandse stem acteurs van grote namen. Een leuke film voor het hele gezin.

About Marjolein Mantelaers

mayo2502@gmail.com'
Hoi! Ik ben Marjolein, 29 jaar (oeps! Bijna 30!), moeder van 3 jongens, vorig jaar afgestudeerd als pedagoog en GETROUWD!! Ik werk op oproepbasis in de gehandicaptenzorg en heb veel ervaring met autisme en gedragsproblemen. Ik kies er bewust voor om zoveel mogelijk bij mijn kinderen te zijn nu ze nog jong zijn, maar ik wil daarnaast ook graag onderdeel blijven van de werkende (belangrijke?) wereld. Dilemma! In mijn (spaarzame) vrije tijd craft ik erop los! Daarnaast probeer ik samen met een collega-moeder mijn eigen bedrijf op te zetten.

Check Also

Ilse Warringa regisseert “Luizenmoeder” – de film

Hebben jullie ook zo genoten van de serie De Luizenmoeder? Een van de personages die …