Playskool Tel en Speel-Leeuw

Met de Playskool Tel en Speel-Leeuw van Hasbro leert je kind tot 10 tellen in het Nederlands, Engels, Frans en Italiaans. Verder biedt deze leeuw je kind een aantal spel-activiteiten zoals het lanceren van de balletjes. Stop het balletje in de buik van de leeuw, druk dan op zijn staart en het balletje begint te rollen. Dit speelgoed is bedoeld voor kinderen vanaf 9 maanden.

Recensie
Dit speelgoed van Playskool is door mijn jongste twee kinderen van 1 jaar en 3 jaar getest. Vanaf het moment dat ik de leeuw uit mijn testpakket haalde, stonden mijn twee zonen om me heen te springen. Toen we de leeuw eenmaal uit de verpakking hadden gehaald, kon de pret pas echt beginnen. De leeuw is perfect gemaakt voor kleine kinderhandjes. De balletjes zijn vrij groot waardoor kinderen ze goed kunnen vasthouden. Het klepje wat de bek van de leeuw voorstelt, is ook van een wat groter formaat. Mijn beide kinderen konden met gemak zelf de balletjes in de bek van de leeuw stoppen.

Wanneer je de balletjes in de bek van de leeuw doet, gaat de leeuw tellen. Dit tellen gaat tot 10 en kan in de talen Nederlands, Engels, Frans en Italiaans. Door het knopje rechtsonder kun je gemakkelijk de taal wijzigen. Het nadeel van dit knopje is echter wel dat, wanneer je het per ongeluk aanraakt, de taal ook verandert. Wellicht had hier een schuifknopje beter gewerkt; dat zou wat minder gevoelig zijn.

De grootste pret begint op het moment dat je op de staart van de leeuw drukt! De balletjes springen in het rond en de kinderen springen er net zo hard achteraan! Of onze onderburen het ook leuk vonden, dat heb ik nog niet nagevraagd. Maar dat de kinderen lol hadden, was wel duidelijk. De kinderen probeerden zo snel mogelijk de ballen te verzamelen en ze weer in de bek van de leeuw te stoppen, zodat ze weer op zijn staart konden drukken. Plezier verzekerd! De hele middag zijn ze in de weer geweest en het was nogal een klus om ze aan tafel te krijgen voor het avondeten.

Samengevat is de Tel en Speel Leeuw erg leuk speelgoed voor kinderen van ongeveer 1 jaar tot zo’n 3 jaar. Vanaf 9 maanden kan er al mee gespeeld worden, maar als je kind wat beweeglijker is, vermeerdert dit de speelpret. Mijn zonen hebben erg veel lol gehad. Wat me opviel was dat ze het vooral erg leuk vonden om de balletjes te lanceren, te zoeken en weer opnieuw te beginnen. Het tellen zelf hebben ze minder interesse in. Al met al is het zeker een fantastisch product om je kinderen te laten spelen, zonder al te veel begeleiding van een volwassen. En dat is natuurlijk ook wel eens lekker!

Bestel hier je Playskool Tel en Speel-Leeuw>>

About Marjolein Mantelaers

Hoi! Ik ben Marjolein, 29 jaar (oeps! Bijna 30!), moeder van 3 jongens, vorig jaar afgestudeerd als pedagoog en GETROUWD!! Ik werk op oproepbasis in de gehandicaptenzorg en heb veel ervaring met autisme en gedragsproblemen. Ik kies er bewust voor om zoveel mogelijk bij mijn kinderen te zijn nu ze nog jong zijn, maar ik wil daarnaast ook graag onderdeel blijven van de werkende (belangrijke?) wereld. Dilemma! In mijn (spaarzame) vrije tijd craft ik erop los! Daarnaast probeer ik samen met een collega-moeder mijn eigen bedrijf op te zetten.

Check Also

Bring Home the Fun

Inmiddels is het al bijna ‘gewoon’ aan het worden voor veel mensen. Kinderen die thuis …