Tiptoi Starterset Stift + Spel

Tiptoi van Ravensburger is een innovatief leersysteem waarmee kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Als het kind met de stift op een afbeelding of tekst tipt, klinken er bijbehorende geluiden, gesproken tekst of muziek. De elektronische intelligentie biedt kinderen de mogelijkheid om boeken en spellen volledig zelfstandig steeds weer opnieuw te beleven.

Recensie
Spelen 2.0, dat is hoe ik Tiptoi zou omschrijven. Wij zijn een gezin dat gek is op gadgets en toch al best wat gadgets heeft gezien en geprobeerd. En ook de Tiptoi was me al eens opgevallen. In een speelgoedwinkel had ik er zelfs al eens mee gespeeld om te kijken of het echt leuk was. Dat had mij al doen beslissen om de Tiptoi dit jaar in de zak van Sinterklaas te stoppen. Maar toen kreeg ik mijn testpakket en zat daar een starterset in! Fantastisch, want nu konden mijn kinderen en ik eens onderzoeken wat je er nu allemaal precies mee kan.

Waar je op moet letten als je de pen aanschaft, is dat er geen batterijen zijn bijgevoegd. Deze moet je dus nog zelf aanschaffen. De Tiptoi werkt op 2 AAA batterijen. Toevallig had ik deze nog in huis, dus we konden snel aan de slag. Om de pen te activeren, moet je de pen aanzetten en vervolgens op het bijgeleverde activatierondje tippen. Ik was in de veronderstelling dat dit niet goed kon gaan, maar direct na aanraking begon de pen zichzelf te activeren en wist de pen ook dat wij een Nederlandse versie wilden. Goed om te weten: bij een starterspakket zit de software van het spel of het boek al in de pen opgeslagen. Wanneer je een aanvulset koopt, moet je deze zelf nog even op de pen zetten.

De Tiptoi Starterset Stift + Spel die wij ontvingen bevatte het spel “De Engelse Detective”. Het spel is bedoeld voor kinderen van 6 jaar tot 10 jaar. Het is even uitvogelen in het begin, want je kunt echt ontzettend veel doen met de pen en de kaarten die worden bijgeleverd. Het leukste (en gemakkelijkste) is het om op het icoontje voor “ontdekken” te tippen. Vervolgens kun je op alle kaarten en fiches tippen en vertelt de pen je wat je op die plek kan doen. Ook worden de Engelse namen van plekken en voorwerpen genoemd. Het spel wordt op deze manier langzaam duidelijk. Er zit echter ook een duidelijke, kleurrijke, maar niet al te lange speluitleg bij. Persoonlijk vind ik het prettig als een speluitleg geen honderden pagina’s telt, dus dat is een pluspunt!

Wij hebben heel leuk gespeeld met deze fantastische gadget! Om het echte spel te spelen, moet je inderdaad minstens 6 jaar oud zijn. Het is een vrij ingewikkeld geheel. Maar voor jongere kinderen (zoals mijn zoon van 3 jaar) is het fantastisch om alle kaarten te ontdekken en de pen te laten vertellen wat je allemaal ziet! Wij gaan zeker binnenkort naar de winkel voor een uitbreidingsset!

Bestel hier je Starterset van Tiptoi Stift + Spel>>
Bekijk hier alle Tiptoi producten van Ravensburger>>

About Marjolein Mantelaers

Hoi! Ik ben Marjolein, 29 jaar (oeps! Bijna 30!), moeder van 3 jongens, vorig jaar afgestudeerd als pedagoog en GETROUWD!! Ik werk op oproepbasis in de gehandicaptenzorg en heb veel ervaring met autisme en gedragsproblemen. Ik kies er bewust voor om zoveel mogelijk bij mijn kinderen te zijn nu ze nog jong zijn, maar ik wil daarnaast ook graag onderdeel blijven van de werkende (belangrijke?) wereld. Dilemma! In mijn (spaarzame) vrije tijd craft ik erop los! Daarnaast probeer ik samen met een collega-moeder mijn eigen bedrijf op te zetten.

Check Also

Maak je eigen Harry Potter pennenbak met deze Ravensburger 3D puzzel

In deze “Corona-tijd” wordt er veel gepuzzeld, zie ik op de diverse sociale media. En …