Redakai kaarten

Een nieuwe jongensrage in de Benelux. De futuristische Redakai trading card game, geïnspireerd op de gelijknamige animatie serie, staat borg voor spannende battles. Start met je favoriete Kairu-krijger, val je tegenstander aan en transformeer jezelf in krachtige monsters. Het doel: zoveel mogelijk Kairu-energie verzamelen en de andere partij dodelijk verzwakken.

Recensie
Al sinds mijn jeugd zie ik jongens kaartspelletjes doen. En dan bedoel ik niet met gewone kaarten, maar met kaarten met fraaie tekeningen en ingewikkelde ruilacties. En nu mag ik zelf een recensie schrijven de nieuwste kaartjesrage. Het pakje met kaartjes dat ik binnenkrijg ziet er kleurrijk uit. De kaartjes hebben een 3d effect. Als je de kaartjes beweegt, bewegen de figuren en voorwerpen op de kaartjes mee. Dat op zich maakt dat het spel erg interessant is voor kinderen, het trekt kinderen aan.

De basis van elk spel is een personagekaart. Deze kaarten bevatten 3 gele levens die rechtsboven op de kaart te zien zijn. Het systeem van deze kaartenset is zodanig, dat door de kaarten over elkaar heen te leggen, de levens van je personagekaart kunnen worden vermindert of aangevuld. Net zolang totdat je geen levens meer hebt (en dan dus ‘af’ bent). Je kunt levens bij iemand ontnemen door aanvallen te doen met bijvoorbeeld monsterkaarten of wapens. Iedere personage, wapen of monster heeft zijn eigen hoeveelheid punten.

Persoonlijk hou ik niet zo van dit soort spelletjes. Ten eerste: ik ben een meisje en het is niet echt mijn ding… Ten tweede: dit soort spelletjes komen op mij altijd wat gewelddadig over en daar hou ik niet zo van. Toch kan ik me voorstellen dat het spel voor jongens erg leuk is! Er zijn verschillende verpakkingen met kaartjes te verkrijgen, er zijn bewaarblikken en een soort standaard om de kaartjes op te zetten. Daarnaast linkt het spel volledig met een tekenfilm serie. Met name dat laatste maakt dat het spel voor kinderen enorm gaat leven.

Het spel is bedoelt voor kinderen van 6 jaar tot 12 jaar. Ik vind dit nogal een brede range. Ikzelf zou mijn zoon van 7 jaar dit spel nog niet zo snel cadeau geven. Maar ik kan me wel voorstellen dat het voor kinderen vanaf 10 jaar erg leuk is!

Samenvattend: ik denk dat dit een erg leuk spel is voor jongens (en misschien ook wel sommige meisjes) vanaf een jaar of 10. Dit omdat het spel nogal gewelddadig over komt, maar ook vrij ingewikkeld is om te snappen en uit te leggen. Het leuke aan het spel is dat kinderen naast het spelen met de kaarten ook naar de tekenfilmserie kunnen kijken. Daarnaast zijn de kaarten erg mooi vormgegeven en is het effect voor kinderen enorm leuk. Zelf vind ik juist het feit dat het spel veel geweld bevat en lastig is om te begrijpen een minpunt.

Bestel de Redakai kaarten hier>>

About Marjolein Mantelaers

mayo2502@gmail.com'
Hoi! Ik ben Marjolein, 29 jaar (oeps! Bijna 30!), moeder van 3 jongens, vorig jaar afgestudeerd als pedagoog en GETROUWD!! Ik werk op oproepbasis in de gehandicaptenzorg en heb veel ervaring met autisme en gedragsproblemen. Ik kies er bewust voor om zoveel mogelijk bij mijn kinderen te zijn nu ze nog jong zijn, maar ik wil daarnaast ook graag onderdeel blijven van de werkende (belangrijke?) wereld. Dilemma! In mijn (spaarzame) vrije tijd craft ik erop los! Daarnaast probeer ik samen met een collega-moeder mijn eigen bedrijf op te zetten.

Check Also

Dit zijn de leukste Frozen spelletjes

Let it goooo, let it goooo… Wie kent Frozen niet? De Disney film waarin prinses …