Steco Baby-Mee

Toen mijn derde zoon geboren werd, ging ik iedere dag lopend mijn oudste zoon naar school brengen. Na drie maanden was ik dat zat en ben ik op zoek gegaan om mijn kinderen op de fiets mee te kunnen nemen. Een baby van drie maanden kan niet in een fietsstoeltje en een bak achter de fiets bleek voor mij ook geen oplossing. Wat wel de oplossing voor mij was? De Steco Baby-Mee.

Ik vond hem op internet en heb hem direct besteld. Mijn vriend heeft de Baby-Mee op mijn fiets gemonteerd. Hoewel dit volgens de productomschrijving zeer simpel zou moeten zijn, liepen we wel tegen wat problemen aan. In mijn geval bleek mijn bagagedrager wat te kort. Met wat improvisatie is dat op te lossen, maar het is dus niet gezegd dat  de Baby-Mee op alle fietsen past.

In het begin is het best spannend om de Baby-Mee te gebruiken. Als hij gemonteerd is op de fiets, zet je de autostoel op de Baby-Mee. Met elastieken die zeer strak staan, bevestig je uiteindelijk de autostoel vast aan de Steco-Mee en dus aan de fiets. Nu kan je baby erin, welke je natuurlijk ook vast zet in de maxi-cosi autostoel. Dus: de Baby-Mee zit vast aan de fiets, de maxicosi zit vast aan de Baby-Mee en de baby zit vast in de maxicosi.

Het fietsen gaat in het begin wat onwennig. De Steco BabyMee heeft een ingebouwde vering, waardoor het lijkt alsof je baby achter je ligt te stuiteren. Ikzelf had daardoor in het begin de neiging om extreem rustig te gaan fietsen. Dit went echter vrij snel! En hoe groter je kindje wordt, hoe makkelijker je hiermee om kan gaan. Mensen die mij zagen fietsen, gaven vaak aan dat ze het er eng uit vonden zien. De maxicosi heeft bij mij altijd heel stevig vast gezeten aan mijn fiets en ik heb op geen enkel moment het gevoel gehad dat de autostoel met kindje eraf zou kunnen vallen. Ook wanneer je met fiets en al zou vallen, zit je baby een stuk veiliger dan wanneer hij in een bak achter je fiets zou zitten. De beugel van de maxi-cosi moet namelijk omhoog staan.

In het kort is mijn mening over de Steco Baby-Mee:
Het product kan mensen afschrikken om het te gebruiken, het ziet er voor sommige mensen eng uit en wekt wellicht niet al te veel vertrouwen. Je moet vooraf goed weten of de Baby Steco-Mee  op je fiets past. Dan is installatie van het product zeer simpel. Tenslotte is het even wennen in gebruik en ik raad ook zeker een testritje, zonder kind, aan. Wanneer je eenmaal vertrouwen hebt in het product is dit echt een bevrijding voor moeders die geen auto tot hun beschikking hebben en dagelijks op pad moeten! De Steco Baby-Mee heeft mij enorm veel vrijheid gegeven. Het heeft ervoor gezorgd dat ik veel minder tijd kwijt ben aan het naar school brengen en halen van mijn oudere zoon.

Bestel hier je eigen Steco Babymee voor op de fiets>>

About Marjolein Mantelaers

Hoi! Ik ben Marjolein, 29 jaar (oeps! Bijna 30!), moeder van 3 jongens, vorig jaar afgestudeerd als pedagoog en GETROUWD!! Ik werk op oproepbasis in de gehandicaptenzorg en heb veel ervaring met autisme en gedragsproblemen. Ik kies er bewust voor om zoveel mogelijk bij mijn kinderen te zijn nu ze nog jong zijn, maar ik wil daarnaast ook graag onderdeel blijven van de werkende (belangrijke?) wereld. Dilemma! In mijn (spaarzame) vrije tijd craft ik erop los! Daarnaast probeer ik samen met een collega-moeder mijn eigen bedrijf op te zetten.

Check Also

Tips om sportief te blijven als moeder

Met een druk gezin, een fulltime baan en het huishouden schiet sporten er al gauw …