Home / Recensies / Mariëtte Fehmers: na een scheiding is niets meer vanzelfsprekend

Mariëtte Fehmers: na een scheiding is niets meer vanzelfsprekend

Mariëtte Fehmers was presentatrice van onder meer Hart van Nederland, Actienieuws en de Verloskundigenpraktijk. Maar na haar scheiding zei ze deze glanscarrière op. Ze begon opnieuw, met MADCompany.nl, een datingsite voor alleenstaande ouders.

Was het een moeilijke keuze om Hilversum vaarwel te zeggen en voor jezelf te beginnen?
Toen mijn ex en ik besloten uit elkaar te gaan was mijn dochter Mirre 2 jaar. Dat vonden we nog te jong voor co-ouderschap. Het leek ons beter als Mirre één thuis zou hebben en het andere huis als logeeradres zou zien. Mirre kwam bij mij wonen. Maar ik werkte toen nog 3 avonden in de week. Dat werd teveel. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij de televisie. Zeker die laatste jaren bij Hart van Nederland waren erg leuk. Toch ging de jeu er na een tijdje een beetje van af. Ik had graag wat meer invloed op de inhoud van de uitzendingen gehad. Maar er zaten zulke goede tekstschrijvers, dat mijn eigen tekst schrijven helemaal geen zin had. Dat maakte de beslissing om weg te gaan wel makkelijker.

Wat viel je het zwaarst na je scheiding?
Waar ik geen rekening mee gehouden heb, en ik denk de meeste mensen niet, is dat niets meer vanzelfsprekend is als je eenmaal uit elkaar bent. Sinterklaas, Pasen, Kerst, met een gezin is er altijd gezelligheid, reuring, daar hoef je niet veel voor te doen. Met een kind alleen is dat er niet automatisch, dat moet je organiseren. En dat vind ik soms wel eens lastig. Gelukkig hebben onze overburen een groot gezin, waar we altijd welkom zijn en regelmatig aanschuiven.

En het financiële deel, dat valt ook tegen. Je kunt niet meer zeggen: “Ach schat, ik zit deze maand wat krap, kan jij haar schoenen even betalen?” Nu moet je alles van je alimentatie doen en die is niet hoog. Het blijkt dat vrouwen er na een scheiding gemiddeld 26% op achteruit gaan en mannen er 6% op vooruit. Ongemerkt betaalt de moeder toch vaak meer dan de vader. En dat merk je.

En het leukste aan het ‘single mom’ zijn?
Ik moest er even aan wennen, ik geef het toe, maar toen ik me er eenmaal aan overgegeven had vond ik het zalig: de vrijheid. Eén keer in de twee weken kan ik een heel weekend helemaal Mariëtte zijn. Geen broodtrommels, schooldingen of andere zorgtaken, alleen maar doen waar ik zin in heb. Maar dat kost tijd. De eerste maanden na mijn scheiding zat ik zielig in mijn eentje op de bank. Daar moet iedereen doorheen. Maar je moet er niet te lang in blijven hangen, dan word je een vervelend mens, voor jezelf, maar ook voor anderen. En vooral voor je kind(eren).

Is dat ook de reden dat je MADCompany bent begonnen?
Onder andere. 1 op de 3 huwelijken stranden. Als al die mensen depressief op de bank gaan zitten, krijg je een ontwrichte samenleving. Dat is niet goed en ook niet nodig. Er zijn zoveel leuke single vaders en moeders. We hebben inmiddels 3500 leden! Ik vind het zalig als ik hoor dat mensen weer gelukkig zijn met een partner door bemiddeling van MADCompany.nl.

Mariëtte Fehmers als redder van de maatschappij?
Zover wil ik niet gaan, maar als ik een paar mensen kan helpen om hun leven weer een beetje op orde te krijgen, ben ik gelukkig. We zijn inmiddels begonnen met een nieuw label: NXT STP. Een echtscheiding is een enorme klap in je gezicht, daar moet je van herstellen. En vaak kan je daar best wat hulp bij gebruiken. NXT STP helpt daarbij. Met een training, waarin we je helpen om in 1 dag  je nieuwe leven als single mama als nieuw avontuur te zien! Naast trainer ben ik ervaringsdeskundige, ik weet dus hoe het is om er plotseling alleen voor te staan.

Als je wilt gaan we binnen het programma van NXT STP ook aan de slag met je uiterlijk. Ik werk daarvoor samen met stylisten die ik nog ken uit mijn televisieperiode. Want als je eenmaal zover bent om van die bank op te staan, wil je dat natuurlijk wel op je voordeligst doen. Zie me als je total makeover-partner, voor zowel je innerlijk als je uiterlijk. Of misschien wel beter gezegd: jouw sidekick. Want naast een boel werk, gaan we ook een hoop lol maken. Aanmelden kan via mijn site www.mariettefehmers.com. Maak een afspraak en we gaan aan de slag!

 

 

About Hanneke Blanksma

Check Also

In gesprek met Karen Rose [verslag]

“Rose bezorgt je hartkloppingen” “Ingenieuze plotwendingen en zinderende spanning” “Karen Rose schrijft zulke goed uitgewerkte …