strooigoed van zwarte piet

Slimme Sint?!

Zo vlak na de zomer, ergens eind augustus, krijg ik altijd de kriebels…. De eerste pepernoten liggen weer in de schappen, de dikke speelgoedboeken komen binnen en worden van voor naar achter en terug doorgelezen… Ik krijg dan altijd de behoefte om alvast flink in te slaan. Met drie kinderen is de december maand altijd vrij prijzig. Ieder jaar neem ik me voor om gedurende het hele jaar dingetjes te kopen en apart te leggen. Niet dat het daar veel goedkoper van wordt, maar het is wel beter te betalen. Maar natuurlijk vergeet ik dat! In januari ben ik blij dat die feestmaand weer voorbij is, in maart en april is er Pasen, Pinksteren en meer van die vrije dagen en dan begint de zomer. Kortom, ik ben er gewoon helemaal niet mee bezig. Maar dan is het weer begin september en zie ik die pepernoten en dan….

Pfff en wat moet je kopen? Zoals ik laatst al schreef: mijn huis staat vol en moet leger! Een flinke decembermaand helpt dan niet echt! Zeker niet, omdat wij er niet onderuit komen om sinterklaas met zo’n beetje iedereen in de familie wel een keer te vieren en mijn vader als klap op de vuurpijl niet aan de sint doet, maar met kerst zijn beurs opentrekt.

Maar goed, ik ben dus alvast wat aan het rondneuzen. En eerlijk gezegd heb ik een aantal aanbiedingen niet kunnen laten liggen. Maar dit jaar doe ik het wel anders! Het worden geen zakken met alleen speelgoed. Mijn oudste leest en kan dus een aantal boeken in de zak verwachten. Daarnaast krijgen ze alle drie een pyjama, sloffen en een dekbed overtrek in hun favoriete figuurtje. Ook broodtrommels en bekers voor school komen in aanmerking. Kortom, dit jaar gaat de Sint voor leuk, maar ook nuttig! Niet alleen maar troep in huis.

Uiteraard kan ik het niet laten om wat speelgoed te kopen. Het is nou eenmaal ook leuk om die gezellige en vrolijke gezichtjes te zien. Dus een paar autootjes, een spelletje, een puzzel…. Dat kan er nog wel af!

About Marjolein Mantelaers

Hoi! Ik ben Marjolein, 29 jaar (oeps! Bijna 30!), moeder van 3 jongens, vorig jaar afgestudeerd als pedagoog en GETROUWD!! Ik werk op oproepbasis in de gehandicaptenzorg en heb veel ervaring met autisme en gedragsproblemen. Ik kies er bewust voor om zoveel mogelijk bij mijn kinderen te zijn nu ze nog jong zijn, maar ik wil daarnaast ook graag onderdeel blijven van de werkende (belangrijke?) wereld. Dilemma! In mijn (spaarzame) vrije tijd craft ik erop los! Daarnaast probeer ik samen met een collega-moeder mijn eigen bedrijf op te zetten.

Check Also

De leukste Sint Hits 2017

De eeuwenoude Sinterklaasliedjes zijn niet weg te denken uit onze samenleving, maar met de huidige …