(Op)ruimen

Ik moet opruimen. Ik stel het al ongeveer een jaar uit! Eerst lag er sneeuw, dan ga je toch niet opruimen? Dan ga je spelen! Toen kwam kerst, oud en nieuw etc. In de eerste helft van het jaar zijn wij allemaal jarig, dus tja dan ben je (met 5 personen) non-stop bezig met feestjes organiseren. Toen werd het zomer en dan is het te warm! Maar nu…. de zomer is voorbij, de temperatuur weer wat aangenamer… ik ben bang dat ik niet anders kan! Ik kan nog heel veel redenen bedenken om niet te beginnen, maar het moet gewoon gebeuren.

Waarom? Omdat mijn huis compleet vol staat met rotzooi! Je kan het zo gek niet verzinnen. Vier jaar geleden verhuisden wij van een 3 kamer appartementje, met 1 kind naar onze eengezinswoning waar we nu nog steeds wonen, maar nu met 3 kinderen en een hond. We konden toen al onze spullen in 3 ritjes met onze station en boedelbak vervoeren. Dat gaat nu niet meer lukken… Man! Wat kan een mens veel spullen verzamelen in korte tijd!

Ik ben begonnen met al mijn studieboeken te koop te zetten, ik ben inmiddels al de helft kwijt. Maar wat nu? We hebben bakken met speelgoed, waar niemand meer naar omkijkt. Ook veel speelgoed voor baby’s, maar wat als ik nog een baby krijg? Ik heb kasten en een vliering vol met oude kinderkleding, complete seizoenen van baby tot kleuter. Maar weg doen? Wat als ik nog een baby krijg en het wordt weer een jongetje? Ik heb een zolder vol campingspullen. We kamperen graag, maar met 3 kleine kinderen kamperen we liever in een gehuurde stacaravan of tent. Lekker makkelijk. Dus die spullen kunnen wel weg. Toch? Maar wat als we over een jaar of wat toch een eigen tent gaan kopen?

Juist, je raadt het al… Ik ben een hamster, een verzamelaar en als ik iets niet kan is het weggooien. Ik vind het zonde, zie er nog wel een tweede leven in, ben bang dat ik het ooit toch nog nodig heb en ga zo maar door. Maar ondertussen komt mijn huis steeds voller te staan. Ik kan mijn kont bijna niet keren en ik kan geen vaste plek meer voor mijn spullen vinden.

Het is nodig! Ik moet echt ruimen, spullen verkopen, weggeven en in het ergste geval weggooien! Het moet! Maar als ik naar buiten kijk zie ik dat het nu best nog lekker weer is. Misschien nog maar even met de kinderen naar buiten, je weet nooit hoe het weer morgen wordt! πŸ˜‰

About Marjolein Mantelaers

Hoi! Ik ben Marjolein, 29 jaar (oeps! Bijna 30!), moeder van 3 jongens, vorig jaar afgestudeerd als pedagoog en GETROUWD!! Ik werk op oproepbasis in de gehandicaptenzorg en heb veel ervaring met autisme en gedragsproblemen. Ik kies er bewust voor om zoveel mogelijk bij mijn kinderen te zijn nu ze nog jong zijn, maar ik wil daarnaast ook graag onderdeel blijven van de werkende (belangrijke?) wereld. Dilemma! In mijn (spaarzame) vrije tijd craft ik erop los! Daarnaast probeer ik samen met een collega-moeder mijn eigen bedrijf op te zetten.

Check Also

Afsluiten van een opstalverzekering

Het is belangrijk om je te verzekeren tegen mogelijke gevaren die je in de toekomst …