Hoe beval jij?

Het moment dat je gaat bevallen. Hier hebben jij en je partner waarschijnlijk al maanden op zitten wachten. Maar in welke houding wil je eigenlijk gaan bevallen? Geloof het of niet, maar er zijn heel erg veel verschillende manieren om te bevallen. De meest bekende houdingen op een rij:

Houding 1. Het bed
Dit is natuurlijk de meeste gebruikelijk manier om te bevallen. Je ligt op je rug met je benen opgetrokken.

Houding 2. De baarkruk
Een baarkruk heeft wel iets weg van een open wc-bril op poten. Deze houding is een zeer effectieve houding, omdat de zwaartekracht meehelpt.

Houding 3. Het roma- wiel
Het roma-wiel is een stoel die in een stelling hangt. Hierdoor kun je steeds een andere houding kiezen dit werkt erg ontspannend. Helaas is het roma-wiel erg groot en hierdoor niet overal te gebruiken.

Houding 4. De hurkzit
Deze houding is de meest natuurlijke houding. Door de zwaartekracht zijn de weeën bijzonder effectief.

Houding 5. De pezzibal
Deze houding is aangenaam tijdens de ontsluitingsfase. Ga op de bal zit en draai met je bekken, hierdoor word je bekkenbodem soepeler.

Houding 6. De badkuip
In het warme water kun je jezelf helemaal ontspannen. Hierdoor heb je minder pijn en heb je ook minder behoefte aan pijnstillers. Je kan ook speciale baden huren voor de bevalling. Dit kan namelijk niet in je eigen bad omdat deze simpelweg te klein is. De speciale baden zijn wel erg groot. Houd er rekening mee dat je hem dus ruim op tijd gaat vullen met water zodat je hem ook echt kan gebruiken. Maar ook weer niet te vroeg, want anders wordt het water koud…

Houding 7. Op handen en knieën
Het klinkt misschien een beetje raar. Maar veel vrouwen vinden het prettig om op handen en knieën te leunen als een hondje.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Risico voor moeder en kind bij inleiden bevalling zonder medische indicatie

Wereldwijd kiezen steeds meer vrouwen voor het inleiden van een bevalling voordat de baby volledig …