Home / Gezondheid / Veel blessures in het amateurvoetbal
Brancard, sportblessures

Veel blessures in het amateurvoetbal

Hoewel algemeen aangenomen wordt dat sporten gezond is, raken ieder jaar vier miljoen mensen gewond. Ruim 15% van die sportblessures ontstaan op het voetbalveld.  Het gaat dan om meer dan 600.000 geblesseerde spelers die gemiddeld vijf dagen niet werken en zestien dagen niet sporten. Ook nadat ze weer aan het werk gaan of gaan sporten, heeft 27% nog steeds pijnklachten.

NOS maakt melding van een onderzoek gedaan door het Universitair Medisch Centrum van Utrecht. Het UMC volgde gedurende één voetbalseizoen 20 teams, die in de eerste klasse van de amateurs spelen. Van deze ruim 450 mensen, raakte 60% gewond. De meest voorkomende sportblessures zijn knie-, enkel- en hamstringblessures waarvan de enkel het vaakst voor problemen zorgt.

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 15 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 12 jaar.

Check Also

Waarom trampolinespringen gezond voor je is

Voor veel kinderen is het een droom om een trampoline in de tuin te hebben. …