Home / Blogs / Vakantie

Vakantie

Mijn eerste vakantie met kinderen is achter de rug! Voor de meeste moeders is dit iets waar je langzaam in kan groeien. Voor mij was het (de zoveelste) sprong in het diepe. Maar we hebben het super gehad! De afgelopen jaren waren de kinderen altijd met hun moeder op vakantie geweest. De laatste keer dat ze in de zomervakantie weg waren en hun vader erbij was, waren hun ouders nog getrouwd.

Ik was vooraf vooral bang dat ze hun moeder zouden gaan missen. Gelukkig viel dat heel erg mee. We zaten in zo’n andere omgeving en er was zoveel te zien en te doen, dat de kinderen daar helemaal niet zo mee bezig waren.

Af en toe belde hun moeder op en soms vroegen we Jasper en Nina of ze het niet leuk zouden vinden om even met mama te bellen. Ze vertelden dan vol enthousiasme wat we allemaal hadden gedaan. En soms gaven ze zelfs aan dat ze niet zo de behoefte hadden om te bellen…

Het voelde echt als een gezin. Soms vraag ik me af hoe groot de verschillen met een niet-samengesteld gezin zijn op die momenten. Ik denk dat het veel mensen op de camping niet eens is opgevallen dat ik niet de moeder van Nina en Jasper ben.

We hebben prachtige wandelingen gemaakt, gezwommen in het meer in de buurt en heerlijk gegeten in verschillende restaurantjes. Volgend jaar gaan we weer zonder de kinderen, maar ik zou het helemaal niet erg vinden als ze toch mee gaan!

Thuis hebben we nog een avond samen met de kinderen, de ex van Peter en haar nieuwe man bijgepraat over de vakanties. Ik vind het fijn dat we zulke avonden kunnen hebben. Voor de kinderen is het, denk ik, goed om te zien dat hun ouders, ondanks een scheiding, nog steeds goed met elkaar overweg kunnen en dat ook de nieuwe partners daar probleemloos in passen.

Alleen samen op vakantie met zijn ex, dat gaat me nog net te ver 😉

About Anna

Ik ben Anna en ik heb een relatie met Peter. Door hem heb ik 2 stiefkinderen. Nina van 10 jaar en Jasper van 8 jaar. In mijn blogs wil ik jullie een kijkje geven in hoe de afgelopen twee jaar voor mij als stiefmoeder (of plusmoeder, zoals de kids het graag noemen) zijn geweest en hoe ik dat nu ervaar. Vragen en reacties zijn welkom!

Check Also

Weekend Maastricht met (jonge) kinderen: hotel of huisje?

Wanneer ik ergens kort verblijf met de kinderen, is een huisje huren meestal niet zo …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten