Home / Recensies / Er-op-uit / Planckendael dierentuin

Planckendael dierentuin

Ben je in Vlaanderen? Neem dan zeker de moeite om een dag naar de dierentuin Planckendael in Mechelen te gaan. De afgelopen jaren hebben wij de nodige dierentuinen bezocht en beoordeeld voor TrotseMoeders.nl en deze staat nu echt op nummer 1.

We zouden Planckendael onrecht aandoen als we zouden zeggen dat het alleen een dierentuin is. Planckendael is eigenlijk een dierentuin en mega grote speeltuin in één. Door het gehele park heb je allerlei speel elementen voor kinderen en tieners. Van een hele grote aantrekkelijke speeltuin tot educatie raad- en vraagspelletjes. Maar er is veel meer. Zo is er bij de aapachtige Gibbons een gigantisch attractie waar jong en oud boven de grond kunnen klimmen en klauteren met verschillende moeilijkheid gradaties. Want Gibbons zijn echte acrobaten. Geweldig!

Planckendael is zeer ruim opgezet met heel veel groen en natuur. De dieren hebben grote verblijven waar ze volop bewegingsruimte hebben. De dierenverblijven zijn zo gebouwd dat ze ook in de sfeer zijn van de natuurlijke leefomgeving. De dierentuin is onderverdeeld in de verschillende continenten waardoor zij ook de sfeer van een continent goed kunnen weergeven. Je waant je dan ook echt in Australië met de Kangoeroes en Koala’s.

TIP: Je kan ook per boot naar Planckendael. De opstap plaats is achter het station van Mechelen. Je reist dan in ongeveer 30 minuten heerlijk ontspannen op de dierentuin boot naar een speciale ingang van de Planckendael. Extra bonus is dus dat je geen wachtrijen hebt!

Kijk voor alle praktische informatie op www.planckendael.be.

 

Review Samenvatting

Plezier
Kwaliteit
Prijs

aanrader

Een ruim opgezette dierentuin met veel groen en natuur. De dieren hebben grote verblijven met volop bewegingsruimte. Overal zijn speel- en klim elementen waardoor de dierentuin meer is dan alleen een dierentuin.

User Rating: No Ratings Yet !

About Mira Ahles

Ondernemer, blogger en oprichter van TrotseMoeders.nl, TrotseVaders.nl & de Club van Slechte Huisvrouwen. Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Samen [recensie]

Kat en Carter hebben in elkaar de liefde van hun leven gevonden. Maar het einde …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten