Matched

Matched speelt zich af in de toekomst. Cassia van 17 leeft in een maatschappij waarin alles geregeld is. Ziektes zijn zoveel mogelijk uitgebannen, iedereen is gelijk, er is geen tekort aan eten, iedereen is gelukkig. Alles wordt voor de inwoners van de Unie geregeld, tot en met de beste partner aan toe.

Cassia wordt gematched aan haar jeugdvriend Xander, die bij haar in de buurt woont. Vrij bijzonder, want dat komt niet vaak door. Maar er gaat iets heel erg mis en Cassia komt er achter dat er toch een aantal zaken vreemd geregeld zijn binnen de Unie. En de Autoriteiten blijken niet zo van kritische inwoners te houden.

Recensie
Matched
is een indringend en meeslepend boek. Het laat je niet snel los en je wilt blijven lezen. Het lijkt zo mooi, een maatschappij waarin alles goed geregeld is en iedereen gezond en gelukkig is. Maar niet meer zelf hoeven nadenken en niet zelf initiatieven kunnen ontplooien is toch ook erg beperkend.

Het verhaal is goed opgebouwd en onthult op de juiste plaatsen nieuwe details over hoe deze toekomstige maatschappij binnen de Unie is vormgegeven.

Matched is niet moeilijk geschreven en leest vlot. Als je er even voor gaat zitten, kan je het snel uithebben. Het goede nieuws is dat het het eerste deel van een trilogie is, ik ben erg benieuwd naar wat er in de volgende twee delen gebeuren zal. Het verhaal is immers aan het einde van het boek nog niet afgelopen, en het zou mij niet verbazen als de ideale wereld, zoals geschetst in Matched, in de volgende delen grimmiger zal worden. Er is een website bij het boek ontwikkeld.

Matched – Ally Condie
fantasy, paperback, 287 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

lees ook
De 100-jarige die uit het raam klom en verdween
Door dik en dun
Het geheim van de Hoffmans

 

 

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Nevermoor – Morrigan Crow en het Wondergenootschap

Leuk, leuk leuk… boeken die over ‘magische dingen’ gaan. Ik heb als tiener al genoten …