Inyourfaceboek.nl: het leven van Mamouna

Inyourfaceboek.nl is de nieuwe actiesite van kinderrechtenorganisatie Plan. Via die site krijg je een kijkje in het aangrijpende leven van Mamouna. Miljoenen meisjes als Mamouna worden in ontwikkelingslanden structureel achtergesteld ten opzichte van jongens. Ze krijgen minder vaak te eten, zijn vaker ziek en gaan minder naar school dan hun broertjes. Dat blijkt uit onderzoek dat internationale kinderrechtenorganisatie Plan doet naar de situatie van meisjes wereldwijd.

Maar het verhaal heeft ook een positieve kant. Als meisjes in ontwikkelingslanden dezelfde kansen zouden krijgen als jongens, dan kunnen ze gezamenlijk zorgen voor een extra economische groei van 92 miljard dollar per jaar.

“De achterstelling van meisjes is de belangrijkste oorzaak van het niet oplossen van de wereldwijde armoede”, zegt Plan-directeur Monique van ’t Hek. Meisjes als Mamouna uit Ghana kunnen het verschil maken als ze de kans krijgen. Met een jaar langer onderwijs groeit het toekomstige inkomen van Mamouna met 10 tot 25 procent. Een inkomen dat ze later hoofdzakelijk besteedt aan haar gezin en de lokale gemeenschap. Mannen investeren daaraan minder dan de helft van hun inkomen.

Kinderrechtenorganisatie Plan heeft het realiseren van gelijke rechten en kansen voor meisjes daarom centraal gezet in de projecten die ze uitvoert in 48 ontwikkelingslanden.

Van ’t Hek: “Als we een school bouwen of leraren opleiden, zorgen we dat meisjes in gelijke mate als jongens van het onderwijs profiteren. Daarvoor is het soms nodig om ouders ervan bewust te maken dat het belangrijk is om hun dochters naar school te laten gaan. En soms gaat het om het realiseren van randvoorwaarden voor meisjes, zoals een veilige leeromgeving of een meisjes toilet op school.”

Kijk wat jij kunt doen.Ga nu naar inyourfaceboek.nl en neem een kijkje in het aangrijpende leven van Mamouna.

Lees ook:
Help Orange Babies & koop de armband (WIN)
Kinderarbeid in circussen India

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Kinderen in andere landen steunen: dit zijn de mogelijkheden

Het wordt steeds duidelijker dat er een enorme ongelijkheid is in de wereld en dat …