Spectaculaire interactieve globe naar NEMO

interactieve aarde nemoVandaag is de Tangible Earth (letterlijk: tastbare aarde) van de Japanse wetenschapper Takemura officieel aan science center NEMO overgedragen. Samen met leerlingen van basisschool Binnenmeer uit Uitgeest werd een presentatie gegeven. De digitale globe is een spectaculaire manier om onze wereld te presenteren. Je ziet de wereld in één oogopslag en in een donkere zaal is het net of je als astronaut vanuit het heelal naar de aarde kijkt. Er zijn maar een handjevol van deze globes over de hele wereld en het is de enige in Nederland. Deze vooruitstrevende techniek uit Japan krijgt een prominente rol in science center.

NEMO is sowieso een geweldig dagje uit voor jong en oud. Nemo is het grootste science center van Nederland en dus eigenlijk voor iedereen die nieuwsgierig is! Vijf verdiepingen vol spannende, leuke doe- en ontdekdingen! Alles in NEMO heeft te maken met wetenschap en technologie. Tentoonstellingen, theatervoorstellingen, films, workshops en demonstraties. Je ruikt, hoort, voelt en ziet hoe de wereld werkt. Na je bezoek aan NEMO weet je waarom bruggen zo sterk zijn, hoe je er over dertig jaar uitziet, waarom je zoveel op je ouders lijkt, hoe je water zuivert, wat er gebeurt als je zoent, hoe bliksem en satellieten werken en nog veel meer. Kijk ook eens op www.e-NEMO.nl.

Lees ook:
Musea willen meer kinderen
Zelf penningen slaan in het Geldmuseum
Alle leuke museum adressen voor kinderen

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Commotie in het Museum [spel-recensie]

Onze eerste #TrotseMoedersChallenge is een feit: we hebben ons eerste ‘vrijdagavondje-spelletjesavondje’ achter de rug en …