Super-Albert is een Super-Boek

prentenboek van ClavisSuper-Albert is een superheld die in een ruimte satelliet woont. Hij houdt de sterren schoon en laat ze mooi glinsteren. Hij helpt ook de kinderen op aarde: hij vangt hun fantasiemonsters, stelt hen gerust als ze niet kunnen slapen en strooit dromen rond. Super-Albert is een held, maar ook een doodgewoon kind dat voor het slapengaan een verhaaltje wil en soms een heel klein beetje bang is in het donker …

Een vertederend prentenboek over een stoere superheld die net als elk ander kind af en toe gerustgesteld en getroost wil worden.

Recensie
Super-Albert is een Super-boek. Misschien is de ruimtesatelliet waar Super-Albert in woont en die om de aarde draait een wat moeilijk concept voor vier-jarigen, maar verder is het een leuk verhaal. En handig om Super-Albert erbij te hebben als jouw kind bang is om te gaan slapen of zich afvraagt waar dromen nou eigenlijk vandaan komen!

De tekeningen in het boek maken dat het verhaal echt tot leven komt. Ze nemen je mee naar  een fantasiewereld van wonen in de ruimte, vliegen zonder vleugels, tandenpoetsen zonder handen, een dromentas en een radarpistool waarmee je monsters kan vangen.

Super Albert is absoluut een boekje wat keer op keer voorgelezen zal moeten worden. Dus als je “Nog een keer, nog een keer!” nu al niet meer kan horen, moet je Super-Albert niet kopen.

Super-Albert – Thierry Robberecht
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Pootje na Pootje
365 pinguins
Meneer Haas en mevrouw Beer

About Hanneke Blanksma

Check Also

Baby Op Schoot Kriebeltjes

De omslag van dit kleine prentenboekje vind ik veelbelovend. Een vrolijk gekleurde illustratie en de …