Ik leer breien

doeboekLeren breien wordt een fluitje van een cent dankzij dit boek en de grappige wolf Bob en de dartele muisjes Pien en Pepijn. Je kind hebt niet meer nodig dan het boek Ik leer breien, een bol wol en een paar breinaalden. En misschien een klein beetje hulp van jou als moeder of oma voor als je kind het even niet meer weet…

In een mum van tijd kunnen kinderen helemaal zelf iets breien. In dit boek leren ze stap voor stap de eerste steken. Daarna gaan ze aan de slag met de kleurige ontwerpen: knuffeltjes als Vrolijke Frans en Krassende Karel of een gestreept boek in vrolijke kleurtjes. De breiwerken worden helemaal speciaal als ze er vormpjes van vilt aannaait. Zo worden het ook leuke cadeautjes voor vrienden en vriendinnen. Je zult merken hoe leuk breien is.

Recensie
Al eerder hebben wij het boek ik leer haken gerecenseerd. Dit boek zit het zelfde in elkaar. Ik leer breien is een leuke manier voor kinderen om te leren breien. Het boek gaat vooral over de basis van breien. Stap voor stap leer je de eerste steken dankzij duidelijke tekeningen en beschrijvingen. Zo is het dus ook duidelijk voor kinderen. Al heel snel kun je leuke ontwerpen maken.

Ook al is het boek Ik leer breien bedoelt voor kinderen van 6 tot 9 jaar, is het ook zeker handig voor vrouwen die het nooit geleerd hebben.

Ik leer breien – Lucinda Guy en François Hall
Kinderboek, paperback, 96 pagina’s, Forte uitgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Breien voor baby’s
Je eigen sieraden ontwerpen
Het superleuke knutselboek

About Pien

Check Also

Baby Op Schoot Kriebeltjes

De omslag van dit kleine prentenboekje vind ik veelbelovend. Een vrolijk gekleurde illustratie en de …