Lang Leve Olifant

Lang leve olifantToen Olifant jarig was, stond hij in zijn nieuwe feestkleren voor de spiegel. Maar wat schrok hij van wat hij zag! Voor het eerst viel het hem op dat zijn slurf niet recht in het midden hing… En dat hij ook nog flaporen had… Olifant had ineens geen zin meer om feest te vieren. Hoe konden Varken en Bever hem zó nu ooit aardig vinden?

Net als De stem van Bever behandelt Lang Leve Olifant een thema dat sterk leeft in onze samenleving. De felgekleurde, vrolijke illustraties van Jeska Verstegen houden het prentenboek echter luchtig en maken ‘anders zijn’ bespreekbaar met jonge kinderen.

Recensie
Wat is Lang Leve Olifant een fantastisch boek! De tekeningen zijn prachtig, niet te druk, met humorvolle details en ze geven goed weer hoe Olifant zich voelt. Het verhaal is goed opgedeeld in kleine stukken tekst waarbij de tekeningen perfect aansluiten. Hierdoor is het ook voor jonge kinderen een geschikt boek om voor te lezen. Mijn tweeling van 3 jaar was erg enthousiast.

Mijn oudste zoon van bijna 6 jaar (Denneth) heeft ook aandachtig meegeluisterd toen ik Lang Leve Olifant aan zijn broer en zus voorlas. Olifant komt er in het verhaal achter dat hij “anders” is, hij heeft flaporen en een slurf die niet recht in het midden hangt. Olifant wordt daar verdrietig en onzeker door. Toen we bij het stuk aankwamen dat Olifant niet wil dat zijn vrienden hem zo zien, zei Denneth: “Dat begrijp ik wel, mama, ik wil ook graag dat andere kinderen niet zien dat ik anders ben”. (Denneth heeft “andere hersenen”). Daarom was het zo prachtig om de opluchting op het gezichtje van Denneth te zien toen ik voorlas dat Bever en Varken zeggen dat Olifant juist door zijn “andere” oren en slurf hún Olifant was, en ik op Denneth op weer een andere manier kon laten merken dat “anders-zijn” je juist bijzonder maakt!

Lang Leve Olifant – Goudzand Nahar
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Van wie zijn die billen?
Mijn naam is Haas / Nooit meer nat
Angelina Ballerina

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 16 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 13 jaar.

Check Also

Baby Op Schoot Kriebeltjes

De omslag van dit kleine prentenboekje vind ik veelbelovend. Een vrolijk gekleurde illustratie en de …