Het pannenkoekenboek

Eric CarleIn Het pannenkoekenboek, dat dateert uit 1970 en recent opnieuw is vertaald en gelithografeerd, maken we kennis met Floris, die trek heeft in een pannenkoek. Zijn moeder wil die best voor hem maken, maar dan moet hij eerst tarwe oogsten, de korrels naar de molen brengen, de koe melken en de eieren uit het kippenhok halen, want er komt heel wat bij kijken voordat zo’n pannenkoek op je bord ligt. Een ideaal boek voor deze tijd, waarin pannenkoeken kant-en-klaar uit de koeling in de supermarkt lijken te komen.

Recensie
Het pannenkoekenboek is echt een typisch boek van Eric Carle met zijn prachtige tekeningen die je kind ook van Rupsje Nooitgenoeg gewend bent. Het leuke aan dit boek is dat het eigenlijk gewoon een verhaal is om voor je plezier te lezen. Toch zitten er toch hele informatieve dingen in. Zo vertellen ze namelijk wat je allemaal moet doen om uiteindelijk pannenkoeken te maken. Alle prenten zijn in dezelfde stijl getekend als alle andere boeken van Eric Carle.

Het pannenkoekenboek – Eric Carle
Prentenboek, hardcover, 16 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Wat eten we vandaag – Eric Carle
De lekkerste kinderboekenweek aller tijden
Sonnie, de weglopende roti-pannenkoek

About Pien

Check Also

Baby Op Schoot Kriebeltjes

De omslag van dit kleine prentenboekje vind ik veelbelovend. Een vrolijk gekleurde illustratie en de …