Home / Tips / Oude kerstverlichting = levensgevaarlijk

Oude kerstverlichting = levensgevaarlijk

kerstverlichtingLaatst hebben we al een artikel geschreven over de veiligheid in huis rondom de feestdagen. Tijdens deze periode laat dit namelijk veel te wensen over met alle kerstverlichting, kerststukjes, kaarsen en overmatig en foutief gebruik van keukenapparatuur, verlengsnoeren en andere elektriciteit. Veel ouders denken het hele jaar aan de veiligheid van hun gezin en in het bijzonder van hun kinderen, maar lijken de gevaren rond kerstmis te vergeten. Nu werden we gewezen op een ander aspect van onveilige kerstversiering die we met zijn allen vaak vergeten: oude kerstverlichting.

Je eigen kerstversiering heb je waarschijnlijk bij elkaar gespaard sinds je het huis van je vader en moeder verliet en op jezelf ging wonen. Elk jaar koopt men vaak wat nieuwe ballen, lampjes, kaarsen en raamdecoratie. En dan krijg of erf je soms ook nog wel eens wat. Die mooie kerststal van je ouders of sfeervolle verlichting voor in de ramen. Hartstikke leuk, maar sta je er wel eens bij stil hoe oud de bedrading is van deze spullen? Veel snoeren willen door de loop van jaren nog wel een beschadigen. Door het op- en aftuigen van de spullen, doordat ze niet goed verpakt zijn of door beschadiging van kinderen of beesten. Zeker oudere spullen zijn hier gevoeliger voor, wat absoluut niet wilt zeggen dat je met nieuwe verlichting en versiering deze problemen niet kan tegen komen.

Dus tip: check altijd geregeld de bedrading en verwijderd spullen waaraan je twijfelt! Meer informatie en tips over veilig de feestdagen doorkomen, vind je op Energieveilig.nl>>

Lees ook:
Let op de gevaren met kerst
Wat te doen bij brandwonden
EHBO bij kinderen

About TM Archief

In deze rubriek staan commerciële artikelen die al langer dan een jaar geleden zijn geplaatst en winacties die zijn afgelopen. Zo voorkomen we dat de informatie niet meer klopt / niet meer relevant is en is het duidelijk dat aanbiedingen en links niet meer actueel zijn.

Check Also

Waarom zijn mazelen gevaarlijk?

Er wordt momenteel veel gesproken en geschreven over mazelen. Het gaat dan vooral om discussies …