Rekenen met Nijntje

Wat is er nou leuker en lekkerder voor konijntjes dan wortels? Simpel, dat is rekenen. Voor één keer gaat Nijntje de bossen sappige wortels gebruiken om mee te spelen. Ze weegt ze om haar beste vrienden te leren wat cijfers voor staan. En tegelijkertijd leert ze ermee optellen en aftrekken.

Hoe werkt het spel?
Nijntje zelf doet dienst als balans voor rekenende kinderen. Elke bos wortels draagt een cijfer en het bijbehorende gewicht. Zo zijn een bosje van 2 wortels en een bosje van 6 wortels even zwaar als een enkele bos van 8 wortels. Is Nijntje in evenwicht dan klopt de optelsom. Helt ze over naar één kant dan moet er even opnieuw geteld worden. Rekenen was nog nooit zo leuk.

Leert kleuters spelenderwijs rekenen
Wie zei dat rekenen iets voor bollebozen en saaie boekenwurmen is? Nijntje denkt daar heel anders over en leert je kleuter spelenderwijs rekenen. Samen met Nijntje is tenslotte alles een feest van herkenning vol met vreugde. Nijntje speelt voor weegschaal terwijl kinderen vanaf 3 jaar leren combineren en optellen. Het is gewoon top!

Simpel
Het principe is even simpel als doordacht. Nijntje staat met haar armen gespreid en houdt twee aanwijsstokken vast. Aan deze stokken worden worteltjes gehangen. Elk bosje wortels heeft een cijfer. Een bosje van acht wortels draagt het cijfer 8 en een enkele wortel het cijfer 1. Zo wordt meteen geleerd welk cijfer bij welke hoeveelheid hoort.

Doordat de wortels elk een ander gewicht hebben kan het rekenfeest beginnen. Zo zijn een bosje van 2 wortels en een bosje van 6 wortels even zwaar als een enkele bos van 8 wortels. Is Nijntje in evenwicht dan klopt de optelsom. Helt ze over naar één kant dan moet er even opnieuw gerekend worden. Rekenen met Nijntje leert de allerjongsten op een leuke verantwoorde wijze de omgang met cijfers en rekenen.

Bestel hier dit spel>>

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Overzicht van al het genomineerde Speelgoed van het Jaar 2020

Evenals eerdere jaren vinden wij het belangrijk om aandacht te geven aan de Speelgoed van …