De beste manier om teken te verwijderen

In de tuin, wandeling in het bos, struinen door de duinen, overal stikt het deze zomer van de teken. Behalve jezelf zijn kinderen en huisdieren al vlug het slachtoffer. Is een teek gevaarlijk? Ja, wanneer de teek drager is van de borrelia bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt bij zich heeft, moet je oppassen. Het besmettingspercentage kan oplopen van 30 tot maar liefst 50%. Wanneer je een teek met veel gepruts er probeert uit te halen, spuit de teek als reactie besmet speeksel en darminhoud rechtstreeks in de bloedbaan. Ook met het verdoven van de teek is dit het geval.teken verwijderen

Verwijder teken met een tekenlasso
Het ronde fiber lusje klemt de teek automatisch op precies de juiste plek vast tussen romp en het steekorgaan (hypostome) onder de huid. De zuigmond wordt afgesloten. Overdracht van bacteriën wordt zodoende tot een minimum beperkt. De Tiki tekenlasso knipt de teek niet door en knijpt niet in het vel. In tegenstelling tot traditionele tekentangen is de Tiki tekenlassouit alle standen te bedienen. En belangrijk: het verwijderen is praktisch pijnloos.

Geïnteresseerd in de Tekenlasso?

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Gratis Rode Kruis thuiscursus

Behalve Trotse Moeder en uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl, ben ik ook vrijwilliger bij het …