Ik wou dat ik anders was – Paul Biegel

1×7=7
2×7=14
3×7=21
4×7=28
5×7=…
De tafel van zeven als bijzonder avontuur!

Het verhaal
“Ik wou dat ik anders was!”roept een dik, onhandig jongetje vaak uit. Eén van zijn brillenglazen is wazig gemaakt omdat er iets mankeert aan zijn oog en hij schrijft paard met een -t. Hij wil zó graag anders zijn dat iedereen hem Anders is gaan noemen. Maar als hij raad vraagt aan vrouw Buul, de tovervrouw, kan ook zij hem niet veranderen. Anders moet het vragen aan de Grote Tovernaar. Die kan hem helpen, maar dan moet Anders wel eerst een moeilijke opdracht volbrengen: de tafel van zeven uit zijn hoofd leren.

Gelukkig krijgt Anders hulp. Van Veertje, een meisje dat opeens door het raam binnen komt waaien. Zij mag hem niets voorzeggen, maar hij waait met haar mee en komt neer in het bos. Daar ontmoet hij allerlei insecten en zelfs een klaproos. Hij helpt hen en zonder dat ze het weten helpen zij hem. En als hij dan eindelijk de tafel van zeven weet en de tovernaar ontmoet, is hij zonder dat hij het weet … Anders!

Recensie
Paul Biegel heeft met dit boek een prachtig verhaal geschreven voor kinderen vanaf 6 jaar. Om als moeder voor te lezen of om als kind zelf te lezen. Het verhaal is herkenbaar voor vele kinderen doordat de hoofdpersoon Anders zo levendig beschreven is en kenmerken in zich heeft die heel herkenbaar zijn. Het boek leest heerlijk weg. Door de avonturen die Anders met Veertje beleeft, wil je het boek niet wegleggen.

Paul Biegel is natuurlijk bekend en beroemd door zijn vele succes kinderboeken die hij geschreven heeft. Boeken zoals De grote kleine kapitein en De Rode Prinses zijn niet voor niets bekroond met vele prijzen. Ook het boek Ik wou dat ik anders was is een echte aanrader en mag niet ontbreken in de boekenkast!

Ik wou dat ik anders was – Paul Biegel
Lemniscaat – € 14,95 (6+)

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Het grote voorleesboek voor rond de 6 jaar [recensie]

Je bent (bijna) zes en het leven is zo druk en spannend! Er zitten wiebeltanden …