Schoolmelk wordt “Campina op School”

logo schoolmelkAl meer dan 50 jaar levert Campina zuivelproducten aan kinderen op de basisschool. Hiermee is de vertrouwde naam Schoolmelk een begrip geworden in heel Nederland. In 2008 hadden maar liefst 110.000 kinderen een Schoolmelk abonnement verdeeld over ongeveer 3.000 scholen. Campina wil echter meer doen om kinderen gezond te laten groeien en introduceert met ingang van het schooljaar 2009/2010 niet alleen vernieuwde zuivelproducten, maar ook vers gesneden fruit. En dat alles onder de naam: Campina op School.

Een stimulatie voor een gezonde leefstijl
De snelle ontwikkeling van overgewicht vormt zowel op wereldschaal als in Nederland een toenemende bedreiging van de volksgezondheid. Onze regering wil een integrale aanpak voor de bestrijding van overgewicht en doet daarom in de nota Overgewicht een beroep op diverse maatschappelijke partners, zoals schoolbesturen en lokale overheden, om een bijdrage te leveren aan het tegengaan van overgewicht.

Campina op School wil goed eet- en drinkgedrag stimuleren door het aanbieden van gezonde tussendoortjes voor op school. Uit een fruit testmarkt in het voorjaar van 2008 is gebleken dat ouders en schoolbesturen fruit op scholen willen. Campina heeft in mei 2008 een test met verse fruitbakjes gedaan onder 36 scholen. Maar liefst 92% van de fruit abonnees waren tijdens deze test zeer positief over de bakjes gesneden vers fruit. Ook alle deelnemende scholen hebben aangegeven door te willen gaan met het aanbieden van fruit. Fruitmasters en FrieslandCampina hebben het afgelopen jaar daarom hun krachten gebundeld om in het schooljaar 2009/2010 te kunnen starten met een project dat gezonde voeding voor kinderen ”de makkelijke keuze maakt”: het beschikbaar stellen van schoolmelk én schoolfruit. De naam Schoolmelk dekt de lading dus niet langer en daarom heet Campina Schoolmelk voortaan Campina op School.

Het vernieuwd assortiment:
Het zuivelassortiment van Campina op School is nu tevens aangepast en gemoderniseerd. Bij de keuze van deze producten is rekening gehouden met de richtlijnen “Goede Voedingskeuze” van het Voedingscentrum.

assortiment campina op school– Naast Campina halfvolle melk bevatte het assortiment voorheen Campina volle melk. Deze laatste is vervangen door Optimel drink framboos, een zuivelproduct met 0% vet en geen suiker toegevoegd. Verder bevat Optimel drink extra vitamine B en is het een bron van calcium.

– De Campina drinkyoghurt aardbei is vervangen door Campina drink rode vruchten. Een lekkere en qua smaak minder zoete drinkyoghurt, rijk aan vitamines en een bron van calcium.

– Campina halfvolle chocolademelk heeft een suikergehalte waarmee het product, net als Optimel drink en Campina halfvolle melk, voldoet aan de “Ik Kies Bewust” criteria.

– Campina start met de levering van Funfruit appelmix en seizoensmix in bakjes met gesneden vers fruit die 2 keer per week vers en gekoeld worden geleverd op alle deelnemende scholen.

Tarieven
Ondanks alle vernieuwingen blijft de prijs van het zuivelabonnement hetzelfde, namelijk 0,34 euro per drinkpakje. De kosten van het verse fruit bedragen respectievelijk 0,65 euro (Appelmix) en 0,75 euro(Seizoensmix) per bakje (70 gram). Friesland Campina heeft in maart 2009 alle basisscholen geïnformeerd over de nieuwe mogelijkheden. Naast de naam en het assortiment, vernieuwt Friesland Campina ook de website en het abonnementensysteem. Hiermee kunnen scholen en ouders zich snel en gemakkelijk aanmelden, een wijziging doorvoeren of informatie opzoeken.

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Zo houd je zelfs de allerkleinste beestjes bij jouw kleintjes weg

Als jonge ouder wil je het beste voor je kleintje. Je schildert de kinderkamer met …