Spetterende attracties bij Duinrell

In het groene hart van de Randstad, dichtbij het strand, ligt in het Wassenaarse bos- en duingebied Vakantie- en attractiepark Duinrell. Het park biedt een omvangrijke verscheidenheid aan dagattracties en recreatieve mogelijkheden op het ruim één miljoen vierkante meter grote landgoed. Door het prachtige natuurschoon mag Duinrell tot een van de mooiste en bloemrijkste parken van ons land worden gerekend. Gastheer van Duinrell, het character Rick de Kikker, heeft ook een vriendin genaamd Lelie.

Het doel van Duinrell is de gasten een leuke vakantie of gezellig dagje uit te bieden in een hoogwaardig, toeristisch vakantie- en attractiepark. Het behoud van het familielandgoed wordt hiermee gewaarborgd. Duinrell biedt hiervoor vele mogelijkheden, zoals het attractiepark, Tikibad, vakantiepark met Duingalows en Duinhostel, campingplaatsen en verhuurtenten/mobile homes, actieve en sportieve voorzieningen: onder andere Adventure Mountain, Klimwand en tennisbanen, horecafaciliteiten en het congres- en partycentrum.

Spetterende attracties
Attractiepark Duinrell biedt volop sensatie en ontspanning voor jong en oud. Met de vele spetterende attracties is het een veelzijdig park te noemen. Denk bijvoorbeeld aan de Splash, de Waterspin, de Bumperfrogs, de Aqua Shute, de Aqua Swing en de Rodelbaan. De Ballenzee, de speciale speeltuin voor de kleintjes en de grote Speeltuin, Wonderland, de Carrousel, Rick’s Fun Factory, de theatershows en de Mad Mill zijn ook zeer de moeite waard. Bovendien heeft Rick de Kikker een eigen verblijf; Rick’s Avonturen Burcht. In deze burcht zijn tal van kleine en grote attracties voor onze jongste gasten. In de hofvijver van deze burcht, de geboorteplaats van Rick de Kikker, staat de wensbron mede in het teken van stichting De Opkikker. Natuurlijk mag het tropische Tikibad met alle beroemde attracties en de onlangs geopende spectaculaire glijbaan ‘De Tyfoon’ niet in deze rij ontbreken.

Het langste dagje uit in Nederland
Het attractiepark is van 4 april tot en met 1 november 2009 weer volop in bedrijf. Het motto van Duinrell is: ‘Het langste dagje uit van Nederland’. Na sluiting van het attractiepark (dagelijks om 17.00 uur en in de vakantieperioden en het hoogseizoen om 18.00 uur) blijft het Tikibad open tot 22.00 uur (met uitzondering van zondag, dan tot 20.00 uur). De restaurants zijn ’s avonds eveneens geopend. In de winter is de overdekte speeltuin Rick’s Fun Factory op sommige dagen toegankelijk. Het tropische Tikibad is het gehele jaar dagelijks geopend.

Nieuwe attractie
In de loop van het seizoen – waarschijnlijk medio mei – wordt één van de meest besproken attracties in Nederland in gebruik genomen. Deze attractie is een duizelingwekkende achtbaan met een lengte van 380 meter en een oppervlakte van 2200 m².Drie karretjes met elk 8 personen aan boord storten met een snelheid van 70 km van een hoogte van 22 meter bijna loodrecht naar beneden om via een looping en een kurkentrekker weer tot stil stand te komen. De geluidsarme attractie wordt gethematiseerd en past duidelijk in de omgeving van de overige spectaculaire attracties.

Het attractiepark opent de poorten op 4 april aanstaande en blijft open tot en met 1 november 2009. Kijk voor meer info op Duinrell.nl.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …