Artis; veel meer dan een dierentuin

Midden in Amsterdam ligt Artis, de oudste dierentuin van Nederland. Wandel door de bijzondere tuin met historisch karakter, monumentale panden en kunst. Duik onder water in het Aquarium en bekijk een dwarsdoorsnede van een Amsterdamse gracht of aanschouw hoe het licht door de wortels van het amazone vloedbos valt. Verken de ruimte of bekijk een van de andere interessante programma’s in het vernieuwde Planetarium. Zie hoe de zebra’s en gnoes draven over de Afrika Savanne of hoe de miereneters hun voedsel uit de termietenheuvel halen op de Zuid-Amerikaanse Pampa. Verbaas je over de imposante spanwijdte van de gieren die vliegen in de 70 meter lange Roofvogelvolière. In het Vlinderpaviljoen word je omringd door honderden fladderende vlinders. Naast de duizenden dieren heeft Artis ook een Geologisch en een Zoölogisch Museum.  Artis, veel meer dan een dierentuin. Voor meer informatie kijk je op Artis.nl

About Rikkert van Nispen

Check Also

Een nieuwe Baantjer: De Cock en Kermis in de hel

Ik denk dat bijna alle Nederlanders de creatie van A.C. Baantjer door de langlopende televisie …