Apenheul: wat je ziet ben je zelf!

Zoveel loslopende apen heeft u nog nooit gezien! Het leukste dagje uit beleeft u natuurlijk tussen de apen! Want wat is er nu leuker dan een dierentuin vol met apen? Nergens in de wereld vindt u zoveel verschillende soorten bij elkaar. In Apenheul, het wereldberoemde apenpark in Apeldoorn, lopen meer dan 200 apen helemaal vrij tussen de bezoekers! In het prachtige bos op de Veluwe klimmen en klauteren ze boven u langs en staan ze ineens voor uw neus. De honderden apen zorgen voor een bijzondere en unieke ervaring voor jong en oud: in Apenheul komt u namelijk écht oog in oog te staan met apen.

Ontdekken, beleven en genieten
Er valt van alles te ontdekken en te beleven. U ontmoet de apen en vele andere diersoorten in een natuurlijke omgeving in ruim opgezette leefgebieden. Daardoor ziet u veel van het natuurlijke gedrag. U waant u bijvoorbeeld op het Afrikaanse eiland Madagaskar, met de even grappige als fascinerende halfapen. De meeste halfapen lopen los tussen het publiek. Op het Apenboompad, waar ook nieuwsgierige doodshoofdaapjes los rondlopen, ontdekt u hoog tussen de boomtoppen het Amazonewoud. In het spannende Noord-Afrikaanse berggebied ontmoet u de Berberapen. Een stuk kleiner en heel komisch zijn de verschillende dwergaapjes. In Apenheul leven meerdere gemixte groepen met deze prachtige Zuid-Amerikaanse aapjes. Loop ze niet zomaar voorbij! Kinderen kunnen zelf ook de aap uithangen: in drie kinderspeeljungles beleven ze via touwbruggen, klimtorens en wiebelbruggen hoe het is om hun weg te vinden in het oerwoud.

Expeditie Saimiri
Kinderen kunnen op expeditie in de Zuid-Amerikaanse jungle! De nieuwsgierige doodshoofdaapjes zijn razendsnel. Ze klimmen en klauteren in de takken boven uw hoofd en rennen opeens vlak voor uw voeten langs. In het Zuid-Amerikaanse doodshoofdapenbos lopen onderzoekers rond die de aapjes bestuderen. Maar het is best lastig om ze allemaal te tellen, want ze zijn met wel meer dan 100! Kinderen kunnen hun steentje bijdragen. Hoe? Met een visum en een speciale opdracht kunnen zij mee op expeditie! Super spannend natuurlijk!

Facelift
De afgelopen jaren heeft Apenheul een complete facelift gekregen. Vooral de gebieden in het teken van het Amazonewoud zijn flink onder handen genomen. Via een 200 meter lange Amazonebrug, die tussen verschillende apeneilanden door slingert, heeft u een fantastisch uitzicht op o.a. de slingerapen en capucijnapen. Aan het begin van de Amazonebrug is een grote volière gebouwd vol met vrij vliegende Zuid-Amerikaanse vogelsoorten.

Kijk voor meer informatie op www.apenheul.nl.

About Rikkert van Nispen

rikkert@dataunlimited.nl'

Check Also

Dino’s in Burgers’ Zoo – verslag van een bezoek

Kijk uit, want tijdens de herfstvakantie kom je oog in oog te staan met imposante …