Kikkerdril is een fijne kinderfilm

Vanaf 11 februari 2009 draait de nieuwste Nederlandse kinderfilm Kikkerdril in de bioscopen. En wat een leuke, lieve film is dit! De makers, dezelfde van Lepel, Knetter en Het Paard van Sinterklaas, hebben zich knap verplaatst in de kinderwereld. Schrijfster en regisseuse Simone van Dusseldorp: “Ik wilde een muzikale roadmovie voor de kleinsten maken en liet me inspireren door mijn oudste dochter, die 5 was toen ik het schreef. Ik wilde het thema vriendschap in het verhaal stoppen; hoe ga je om met leugentjes, wanneer besluit je eerlijk te zijn? En dat snelle omschakelen: dat kinderen het ene moment boos op elkaar zijn en dat het volgende moment alles goed is.”

Het verhaal van Kikkerdril
Max gaat een nachtje bij zijn oma logeren omdat zijn grote broer Jannes naar het ziekenhuis moet om zijn amandelen te laten knippen. Jannus wil dat Max kikkerdril voor hem meeneemt naar het ziekenhuis, anders zal hij nooit meer praten. Max loopt weg en gaat in de natuur op zoek naar kikkerdril.

Onderweg komt hij Jesse tegen, een meisje van zijn leeftijd, dat dierenverpleegster wil worden. Max vertelt haar over zijn zoektocht en Jesse besluit met hem mee te gaan. Ze vallen van het ene avontuur in het andere: ze zien een rups die gek loopt, ontmoeten een weesjongen die hen leert koeien te melken, een meisje dat varkens aait en ze komen oog in oog te staan met een vos en een hert! Lukt het Max en Jesse ook om kikkerdril te vinden …?

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Brandweerman Sam: Ufo Alert [recensie]

De allergrootste brandweerman Sam fan woont bij mij in huis. Van dekbed tot pyjama, Jupiter …