Sonnie, de weggelopen roti-pannenkoek

Een prachtig fullcolor geïllustreerd pannenkoekenboek van Diana Dubois. Sonnie, de weggelopen roti-pannenkoek en Sonnie’s bakboek samen in één boek, een omdraaiboek. In het ene deel lees je over de avonturen van Sonnie, een rotie-pannenkoek. In het andere deel Sonnie’s bakboek, het kookboek met recepten.

Pannenkoekenwedstrijd

In de weggelopen roti-pannenkoek ontmoet je Sonnie, een avontuurlijke roti-pannenkoek uit Suriname. In Nederland gaat hij meedoen aan een pannenkoekenwedstrijd in de grote stad. Onderweg ontmoet hij dieren en pannenkoeken uit heel de wereld.

Pannekoekenwereld

In Sonnie’s bakboek neemt Diana Dubois jong & oud mee op een multiculturele smulreis door de wereld van de pannenkoek. Heel veel recepten. Uit heel de wereld zijn er pannenkoeken-, poffertjes- en flensjesrecepten, natuurlijk ook de roti-pannenkoek en poffer-, pannenkoekensoep, pannenkoekentaart, poffertjes, pannenkoekijsjes of flensjes, choco-poffertjesfundue en nog veel meer. De recepten zijn bijzonder.

Bij elk recept een lijstje met wat je klaar moet zetten; een koekenpan, beslagkom, maatbeker, enzovoorts. Vervolgens een lijstje met de ingrediënten en dan het recept, mooi en duidelijk omschreven. Een kookboek voor kinderen en volwassenen. Met tips voor de kleine kok (en ook voor de kleine kok met diabetes en/of voedselallergie).

Ieder hoofdstuk begint met een stukje geschiedenis een wetenswaardigheden. Poffertjes heetten eerst Broedertjes en toen Bollebuisjes en nu dus Poffertjes. En het wereldrecord roti-pannenkoekenbakken staat op naam van de monnik Das uit India. Hij verzorgt samen met de Akshaya Patra Foundation maaltijden voor arme schoolkinderen. Elke schooldag bakken zij in één uur tijd 10.000 roti-pannenkoeken!

Met de prachtige tekeningen van Diane van Dijk en een Voorwoord van Ronald Giphart is dit boek een echte aanrader!

Sonnie, de weggelopen roti-pannenkoek – D.B. Dubois
Kinderboek, hardcover, 48 pagina’s, Scriptum

About Ella

ellela@xs4all.nl'

Check Also

Het vegetarische kinderkookboek

Sinds de KCC zijn mijn dochter en ik ‘flexitariërs’, wat mij beter bevalt dan haar… …